L’Oreal: Αναγνωρίζεται ως Ηγέτιδα Εταιρεία Global Compact LEAD από τον ΟΗΕ

Η L’Oréal αναγνωρίστηκε ως Ηγέτιδα Εταιρεία Global Compact LEAD, ως ένας από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία για την εταιρική βιωσιμότητα, αποδεικνύοντας τη συνεχή αφοσίωσή της στο Global Compact του ΟΗΕ και στις Δέκα Αρχές του για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, το Global Compact του ΟΗΕ ανέδειξε τον Emmanuel Lulin, Senior Vice President & Chief Ethics Officer της L’Oréal ως Πρωτοπόρο Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG Pioneer). Είναι η πρώτη φορά που αυτή η διάκριση απονέμεται σε Chief Ethics Officer.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής 2018 για την Πρωτοβουλία Global Compact.

Η Lise KINGO, CEO και Executive Director της πρωτοβουλίας Global Compact του ΟΗΕ, ανέφερε σχετικά «Οι εταιρείες LEAD εκπροσωπούν το ανώτερο επίπεδο συνεργασίας με την πρωτοβουλία Global Compact του ΟΗΕ. Η επίτευξη των Στόχων Εταιρικής Βιωσιμότητας και η δημιουργία του κόσμου που θέλουμε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ενεργή δράση από την κοινότητα των κοινωνικά υπεύθυνων εταιρειών. Εταιρείες όλων των μεγεθών, όπως αυτές που τιμήθηκαν σήμερα, είναι απαραίτητο να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία βρίσκονται στη διαδρομή εταιρικής βιωσιμότητας την οποία διανύουν.

Ο JeanPaul AGON, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal, δήλωσε «Οι εργαζόμενοι της L’Oréal σε όλο τον κόσμο θα είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτές τις εξαιρετικές διακρίσεις. Για την επίτευξη της αλλαγής απαιτείται τόσο μακροπρόθεσμη αφοσίωση από την ανώτατη διοίκηση όσο και καθημερινή συμμετοχή από κάθε υπάλληλο. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ως ένας ηθικός εταιρικός πολίτης.»

Η πρωτοβουλία Global Compact του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καλεί τις εταιρείες να εναρμονίσουν τις δραστηριότητές τους με δέκα καθολικά αποδεκτές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς και να λάβουν ενεργή δράση στην υποστήριξη των στόχων του ΟΗΕ αλλά και στα ζητήματα που καταγράφονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κάθε χρόνο, η πρωτοβουλία Global Compact του ΟΗΕ τιμά μία ομάδα Πρωτοπόρων Βιώσιμης Ανάπτυξης, επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ μέσω των εταιρειών τους, και παράλληλα εμπνέουν κι άλλους να συμμετέχουν στο κίνημα.

Αυτές οι δύο διακρίσεις αναδεικνύουν την αφοσίωση της L’Oréal στην πρωτοβουλία Global Compact του ΟΗΕ αλλά και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των προγραμμάτων της Sharing Beauty With All, για την ηθική αξιοπιστία και βιωσιμότητα. Οι ισχυρές ηθικές αρχές της L’Oréal  – Ακεραιότητα, Σεβασμός, Θάρρος και Διαφάνεια – καθοδηγούν την ανάπτυξή της και συμβάλλουν στην οικοδόμηση της αξιοπιστίας της. Αυτές οι αρχές αποτελούν το θεμέλιο των πολιτικών του Ομίλου για τους κανόνες συμπεριφοράς, την υπεύθυνη καινοτομία, την περιβαλλοντική διαχείριση, την κοινωνική και κοινωνιολογική υπευθυνότητα και τη φιλανθρωπία. Η L’Oréal φιλοδοξεί να είναι μία υποδειγματική εταιρεία παγκοσμίως και να ενσωματώσει την ηθική συμπεριφορά στην καρδιά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ