Η Οργάνωση Γη συμμετέχει στη πλατφόρμα crowfunding act4Greece

Η Οργάνωση Γη ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα crowdfunding act4Greece της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Στόχος της Οργάνωσης είναι η δωρεάν συμμετοχή 5.000 μαθητώννηπιαγωγείων & δημοτικών σχολείων από οικονομικά ευάλωτες περιοχές της Αθήνας, σε βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  στο βραβευμένο από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN)κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης». Το χρηματικό ποσό-στόχος είναι τα 50.000 ευρώ και η Οργάνωση Γη το διεκδικεί έως και τις 30 Νοέμβριου 2018.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έρχονται για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο. Η ανάγκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και τον άνθρωπο.

Η Οργάνωση Γη, μέσω βιωματικών προγραμμάτων, υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και  της κοινωνικής νοημοσύνης και ενισχύουν το αίσθημα ευθύνης των μαθητών σε ζητήματα που αφορούν τη φροντίδα, το σεβασμό και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι, η Οργάνωση ζητά την υποστήριξη πολιτών καθώς και εταιρειών μέσω εταιρικής δωρεάς, ώστε να δοθεί από κοινού η ευκαιρία σε μαθητές από ευάλωτες οικονομικές περιοχές της Αθήνας, να συμμετέχουν δωρεάν σε βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.  Η κάθε δωρεά θα καταστήσει το σημαντικό αυτό στόχο επιτευκτό και θα συμπαρασύρει μία συνολική συμβολή.

Το πρόγραμμα act4Greece είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το ευρύ κοινό, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν αρμόδιοι φορείς. Πληροφορίες για τη συμμετοχή της Οργάνωσης Γη στην πλατφόρμα act4Greece καθώς και οπτικοακουστικό υλικό θα βρείτε εδώ.

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν με απ’ ευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στο Λογαριασμό με αριθ. 080/006655-99 (ΙΒΑΝ: GR0201100800000008000665599 / BIC: ETHNGRAA).

Ως ένα «ευχαριστώ» για την κάθε δωρεά, η ομάδα του «Κέντρου της Γης» προσφέρει στους υποστηρικτές μία σειρά από συμβολικά δώρα (βρείτε τα εδώ), ενώ για την κάθε εταιρεία-δωρητή επικοινωνεί και δημιουργεί ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Λίγα λόγια για την Οργάνωση Γη

Η Οργάνωση Γη είναι ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2010, για να προσφέρει βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα αστικά κέντρα. Σήμερα υλοποιεί Προγράμματα:

-Περιβαλλοντικής Δράσης & Μάθησης

-Κοινωνικής Ένταξης Ανέργων, Μεταναστών, Προσφύγων & άλλων Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

-Εκκίνησης & Υποστήριξης της Κοινωνικής & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ