ΤΙΤΑΝ: Παρουσιάζει τη διαδραστική έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…»

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου άνοιξε για το κοινό η διαδραστική, εκπαιδευτική έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…», μία συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της Μετεωρολογίας, από την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα, έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Του Καιρού τα Μυστικά…» παρουσιάζουν η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. O σχεδιασμός και η επιμέλεια ανήκουν στην Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr.

Χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες, η έκθεση συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, προσφέροντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων τις οποίες, παραδοσιακά και πιστά, στηρίζει ο ΤΙΤΑΝ στην Ελευσίνα και στις άλλες περιοχές δραστηριοποίησής του. Οι καθιερωμένες ετήσιες εκθέσεις, που διοργανώνει ο ΤΙΤΑΝ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», πραγματοποιούνται από το 2005 σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.), προς τιμή του αείμνηστου Λεωνίδα Κανελλόπουλου, επί σειρά ετών Προέδρου της Εταιρίας.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτοικοι της Ελευσίνας και επισκέπτες. Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς, Δήμαρχος Ελευσίνας, ο κ. Βασίλης Αγριμάκης, Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α., ο κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής και ο κ. Γιάννης Πανιάρας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας και Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Ακολούθησε παρουσίαση και ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης, Δρ Ιωάννη Κωλέτση και Δρ Ελισσάβετ Γαλανάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ