ACS Athens: Παρέλαβε βραβείο “Regional Peace through Sport”

To ACS Athens τιμήθηκε με το εξέχον “Regional Peace through Sport” βραβείο Πρωτοβουλίας της χρονιάς για την δράση του

Κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής και ελπιδοφόρας τελετής του οργανισμού Peace and Sport, το ACS Athens βραβεύτηκε με την τιμητική διάκριση Regional Peace through Sport για την διοργάνωση της εκδήλωσης “Color of Peace” στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου στις 20 Απριλίου του 2018. Αυτή η πρωτοβουλία είχε σκοπό να προάγει την ειρήνη μέσα από τον αθλητισμό, τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης για ΌΛΑ τα παιδιά, ενώ παράλληλα τίμησε και νεαρούς πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας εξαιτίας του πολέμου. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 με μεγάλη συμμετοχή.

Ο οργανισμός Peace and Sport είναι ένας ανεξάρτητος, διεθνής οργανισμός με έδρα το Μονακό, υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος προάγει την ειρήνη μέσα από την δύναμη του αθλητισμού. Για το βραβείο Regional Peace through Sport επιλέγεται κάθε χρόνο μία εταιρεία, ένας οργανισμός ή ένα ίδρυμα που έχει επιδείξει σημαντική κοινωνική δράση μέσα από τον αθλητισμό και έχει αξιοποιήσει τα εφόδια και την εμπειρία του για να προάγει βιώσιμη ειρήνη και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Το ACS Athens ήταν ένα από τους επιλεκτους οργανισμούς παγκοσμίως που προτάθηκαν για αυτή την διάκριση και είχε την τιμή να βραβευτεί. Το βραβείο παρέλαβαν ο Δρ. Στέφανος Γιαλαμάς, Πρόεδρος του ACS Athens, η κα Άννη Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια του Τμήματος Άθλησης του σχολείου και η κα Μάνια Λούβαρη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επιτρόπων του σχολείου.

Το ACS Athens συμμετείχε στην πρωτοβουλία του οργανισμού Peace and Sport πραγματοποιώντας την καμπάνια «Λευκή Κάρτα» με στόχο την προβολή των ζωοφόρων αξιών του αθλητισμού, σε όλο τον κόσμο. Στην εορταστική εκδήλωση της 20ης Απριλίου του 2018, ολόκληρη η κοινότητα του ACS Athens με πάνω από 1000 μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό συμμετείχε ενθουσιωδώς, δηλώνοντας έμπρακτα την αφοσίωση στην ειρήνη και τον αγώνα κατά των διακρίσεων. Η γιορτή περιελάμβανε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με μαθητές του σχολείου και ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Youth to Youth και ζουν στις δομές του οργανισμού The Home Project. Το ΑCS Athens είναι ένα διεθνές σχολείο με μαθητές από πάνω από 65 εθνικότητες και είναι παράδειγμα σεβασμού και πολυπολιτισμικής συνύπαρξης σε ένα περιβάλλον που τιμά και προωθεί τις πανανθρώπινες αξίες. Ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και καμπάνιες ανεύρεσης πόρων για το πρόγραμμα Youth-To-Youth από τους μαθητές όλων των τάξεων προηγήθηκαν της «Λευκής Κάρτας», ως ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης σε ένα ταραχώδη κόσμο και ως μια γιορτή διαρκείας για τον αθλητισμό που ενώνει όλες τις κουλτούρες του κόσμου.

Το πρόγραμμα Youth-to-Youth ιδρύθηκε το 2016 ως ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό πλαίσιο στήριξης και ένταξης ασυνόδευτων ανηλίκων που στοχεύει σε τέσσερις τομείς: την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ευεξία μέσα από τον αθλητισμό και την τέχνη, και την κοινωνικοποίηση. Από την έναρξή του μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει καλωσορίσει περίπου 100 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν λάβει πολυδιάστατη εκπαίδευση από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του ACS Athens και από εθελοντές μαθητές του σχολείου. Επιπλέον, 18 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες φοιτούν στο ACS Athens με πλήρη υποτροφία. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκδήλωση Color of Peace, προωθώντας την ειρήνη και την κοινωνική ένταξη, κάνει επίσης πράξη τις αξίες του ACS Athens και του οργανισμού Peace and Sport Organization, ως μια προσπάθεια για θετική αλλαγή προς όφελος της ανθρωπότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ