Αθλητισμός για Όλους από την MKO Charity4U

Τις αξίες του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς προωθεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση Charity4U μέσα από τη δράση ‘Αθλητισμός για Όλους’ με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση και υποστήριξη της προετοιμασίας τεσσάρων νέων αθλητών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η πρωτοβουλία προάγει το ήθος και την αλληλεγγύη που διέπει τους αθλητές σε κινητήριο δύναμη για το όνειρο της διάκρισης τεσσάρων νέων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που αντανακλά τις ελπίδες μιας ολόκληρης χώρας.

Στα 18 του ο Νίκος Παπαγγελής αγωνίζεται στην ποδηλασία για άτομα με αναπηρία και έχει ήδη στο ιστορικό του διακρίσεις σε ελληνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, με καλύτερη επίδοση την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ολλανδία, το 2017 και ονειρεύεται μια μεγάλη διάκριση στο Τόκυο.

Ένα χρόνο μικρότερη η Κατερίνα Δίβαρη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX το 2016, ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Techno 2018 και πρόκριση για την Ολυμπιάδα Νέων στην Αργεντινή το Σεπτέμβριο του 2018, ελπίζει να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς.

Το όνειρο κυνηγά και ο Μάριος  Γράψας , 19 ετών,  αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Μαζί τους και ο 21χρονος Απόστολος Χρήστου, πρωταθλητής κολύμβησης, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, 10ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017,  ενώ έχει κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018.

Η δράση έστειλε μήνυμα στήριξης του ελληνικού αθλητισμού κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, μέσω του προγράμματος crowdfunding act4Greece που υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας.

Μπορεί το Τόκυο να είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, ωστόσο οι επισκέπτες του περιπτέρου της Εθνικής Τράπεζας στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο, το έφεραν πιο κοντά για τους τέσσερις αθλητές μας, τρέχοντας πάνω σε έναν ειδικό διάδρομο προσφοράς, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια.

Γνωρίζοντας τους Απόστολο Χρήστου και Κατερίνα Δίβαρη από κοντά και συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια, το κοινό είχε τη δυνατότητα να μοιραστεί τη συγκινητική τους προσπάθεια και το όνειρο της διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και δικό μας όνειρο!

Ιστορίες νέων ανθρώπων που κυνηγούν το όνειρό τους μετρώντας σκληρές προπονήσεις και δοκιμασίες μέχρι να βρεθούν κοντά στην κατάκτηση της κορυφής. Όνειρα που χρειάζονται την υποστήριξή μας για να πραγματοποιηθούν και να χαμογελάσουμε μαζί τους. Αρκεί μια μικρή κίνηση μέσω της πλατφόρμας www.act4greece.gr  για να γίνουν πραγματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ