Έλληνες Πρόσκοποι: Περισσότερες από 6.500.000 ώρες προσφοράς ανά έτος

Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, μας δίνεται η ευκαιρία να γιορτάσουμε τη δέσμευση εκατομμυρίων εθελοντών που αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο αναλαμβάνουν δράση για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση νέων στην Ελλάδα με 25.000 ενεργά μέλη, αποτελεί πρωτεργάτη του εθελοντισμού στη χώρα μας, έχοντας στο ενεργητικό τους μια ιστορία 108 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης εθελοντικής προσφοράς στο παιδί και την κοινωνία. Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την εθελοντική και υπεύθυνη προσφορά των 8.000 Ενηλίκων Εθελοντών τους, τα οποία με αφοσίωση στον Προσκοπισμό, αφιερώνουν πάνω από 6.500.000 ώρες εθελοντικής εργασίας το χρόνο υλοποιώντας πάνω από 1200 δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης.

Η Προσκοπική Κίνηση στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, έχει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του ενήλικου και ανήλικου κοινού αλλά και στην αναγνώριση εκ μέρους του της απίστευτης δυναμικής του εθελοντισμού, καθώς και στην ανάδειξη της πολύτιμης συμβολής του στην οικοδόμηση κοινωνιών που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, την αμοιβαιότητα, την αλληλεγγύη και την αποδοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Πρόσκοποι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουν έμπρακτα μέσα από τα προγράμματά τους και τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. ευαισθητοποιώντας παιδιά, εφήβους και νέους.

Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, κύριος Χριστόφορος Μητρομάρας τονίζει: «Σήμερα εορτάζουμε και αναγνωρίζουμε τον εθελοντισμό σε όλες του τις εκφάνσεις και αποδίδουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στην πολύτιμη συνεισφορά όλων εκείνων των νέων που μέσω της εθελοντικής τους προσφοράς, δρουν ως φορείς αλλαγής στις κοινότητές τους. Ο Ελληνικός Προσκοπισμός βρίσκεται σε περισσότερες από 350 γειτονιές σε όλη την Ελλάδα και αγκαλιάζει τους νέους και τις νέες αλλά και τους ενήλικες από όλα τα κοινωνικο-πολιτιστικά-οικονομικά υπόβαθρα που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και έργα που εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες. Εδώ και 108 χρόνια η δράση μας αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη του αντίκτυπου που μπορεί να έχει στην κοινωνία η συμμετοχή των νέων στα κοινά και η διαγενεακή συνεργασία. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας, αυτού του φυτώριου ηγετών και ενεργών πολιτών που μέσω της δράσης και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν βοηθούν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

Τέλος, με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας, οι Πρόσκοποι θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους χιλιάδες εθελοντές, όχι μόνο Προσκόπους αλλά και ενεργούς και υπευθύνους πολίτες.

Περισσότερα για το έργο των προσκόπων μπορείτε να βρείτε στο www.gineproskopos.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ