Χαμόγελο του Παιδιού: Βράβευση στα Bravo Sustainability Awards

Βράβευση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2018 για τη δράση του στο πρόγραμμα «Παιδιατρική κατ΄οίκον Νοσηλεία (ΠΚΟΝ) – Καίτη Παπαποστόλου»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο των BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2018, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής, βραβεύτηκε για τη δράση του στο πρόγραμμα «Παιδιατρική κατ΄οίκον Νοσηλεία (ΠΚΟΝ) – Καίτη Παπαποστόλου». Μια δράση που ο Οργανισμός, στη Βόρεια Ελλάδα, έθεσε σε εφαρμογή το 2017, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη δράση υλοποιείται και στην Αττική από το 2010.

Η βράβευση εντάσσεται στον πυλώνα «Bravo ΙnAction» (Συνεργασίες) ενώ παράλληλα η «Παιδιατρική κατ΄οίκον Νοσηλεία (ΠΚΟΝ) – Καίτη Παπαποστόλου» συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου 3, όπως ορίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αφορά στην προώθηση της καλής υγείας και της ευημερίας.

Η Παιδιατρική κατ΄οίκον Νοσηλεία (ΠΚΟΝ) προβλέπει εξατομικευμένη κατ΄οίκον νοσηλευτική φροντίδα, απευθύνεται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και τα οποία, στην πλειονότητά τους, αδυνατούν να μετακινηθούν.

Συγκεκριμένα, «To Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει δωρεάν μέσω της εξειδικευμένης επιστημονικής ομάδας του (γιατρός, νοσηλευτής, φυσικοθεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος):

● προγραμματισμένες κατ΄οίκον επισκέψεις γιατρού, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου
● εκπαίδευση των φροντιστών του παιδιού (γονέων ή κηδεμόνων) από την ομάδα  ΠΚΟΝ για την ασφαλή παραμονή του μικρού ασθενή στο σπίτι
● μεταφορά και νοσηλεία του ασθενούς στο Νοσοκομείο από όπου προέρχεται, ανεξαρτήτως εφημερίας
● συνταγογράφηση φαρμάκων και υλικών για τον μικρό ασθενή

Η δράση υποστηρίζει παιδιά που χρειάζονται μακροχρόνια νοσηλεία, παιδιά με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, παιδιά με νευρομυικά προβλήματα, που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, παιδιά με κυστική ίνωση, παιδιά με ογκολογικά προβλήματα. Τα σημαντικότερα οφέλη και οι βασικότεροι στόχοι της δράσης περιλαμβάνουν:

● εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους
● υποστηρικτική βοήθεια στο οικογενειακό περιβάλλον
● εκπαίδευση των γονέων του παιδιού που νοσεί, η μείωση κινδύνου προσβολής των παιδιών από ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις, λιγότερη ταλαιπωρία για το παιδί και την οικογένεια από τις συχνές μετακινήσεις στο νοσοκομείο
● μείωση των κλήσεων στο ΕΚΑΒ
● διευκόλυνση του έργου των γιατρών και των νοσηλευτών που ζητούν τη συνδρομή του οργανισμού,
● αποσυμφόρηση και καλύτερη αξιοποίηση των νοσοκομειακών κλινών

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, 140 παιδιά δέχτηκαν τις υπηρεσίες του προγράμματος, με 1.158 επισκέψεις γιατρών, φυσιοθεραπευτών και νοσηλευτών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Γ’ Παιδιατρική Κλινική Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Είναι η δεύτερη χρονιά που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύεται από τον θεσμό Bravo, καθώς το 2017 έλαβε δύο βραβεία, το ένα για τις πανελλαδικές δράσεις του στον Τομέα της Προληπτικής Ιατρικής και το άλλο για τη συμμετοχή των Εθελοντών στο πανελλαδικό του έργο. Επιπλέον, έλαβε τιμητική διάκριση για τις υφιστάμενες δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του σε κάθε παιδί θύμα Βίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ