Mercedes-Benz Ελλάς: Εκδόθηκε ο πέμπτος Aπολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Mercedes-Benz Ελλάς εκδίδει Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί δομικό κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας και λειτουργίας.

Η Ακεραιότητα, η Κοινωνία, η Χώρα, οι Εργαζόμενοι και το Περιβάλλον αποτελούν τους πυλώνες για τη Mercedes-Benz Ελλάς, η οποία εστιάζει σε αυτούς και σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους με αυτούς Κοινωνικούς Εταίρους, δρώντας με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντί τους.

O Απολογισμός αφορά στην περίοδο 01.01.2017 – 31.12.2017 και σε όλες τις δραστηριότητες της Mercedes-Benz Ελλάς στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ έχει συνταχθεί με βάση  τις διεθνώς αναγνωρισμένες κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards (έκδοση 2016) σε επίπεδο συμφωνίας «Core». Σε αυτόν περιγράφονται τα πιστεύω, τα προγράμματα και οι στόχοι που σχετίζονται με την υπεύθυνη λειτουργία της Εταιρείας και την ενσωμάτωση των αρχών της εταιρικής υπευθυνότητας στην καθημερινή της λειτουργία.

Κάνει αναφορά σε συνολικά 195 ποσοτικούς δείκτες αποτελεσμάτων, 2,6% περισσότερους από αυτούς του 2016, εκ των οποίων οι 66 καλύπτουν δείκτες GRI, ενώ συμπεριλαμβάνει 31 μελλοντικούς στόχους που σχετίζονται με την υπεύθυνη λειτουργία της εταιρείας.

O κος Γ. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας με προεκτάσεις που πριν από μερικά χρονιά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Αυτοκίνητα με τεχνητή νοημοσύνη, big data, συνδεσιμότητα είναι πλέον γεγονότα που σηματοδοτούν ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές στο κοντινό μέλλον. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παραμένουμε προσηλωμένοι στους μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς μας στόχους, αλλά και στη δέσμευσή μας να λειτουργούμε με βάση τις αρχές της υπεύθυνης λειτουργίας, καθώς η προσήλωση στην Εταιρική Υπευθυνότητα πρέπει να είναι διαχρονική, ιδιαίτερα εν μέσω σημαντικών αλλαγών και ανεξάρτητα από τις εκάστοτε επιχειρηματικές συνθήκες».

Στο παρακάτω link, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό έντυπο: https://www.mercedes-benz.gr/passengercars/the-brand/Mercedes-Benz-Hellas/corporate-responsibility.module.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ