Global Sustain: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των Προγραμμάτων ΜΚΟ προς χρηματοδότηση για το έτος 2018

Για μια ακόμη χρονιά, η Global Sustain στέκεται στο πλευρό των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), πραγματοποιώντας την καθιερωμένη χρηματοδότηση προγραμμάτων στο τέλος του οικονομικού έτους. Οι φετινοί αποδέκτες της χρηματοδότησης, όπως προέκυψαν μετά τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω Facebook και τη γνωμοδότηση της Ειδικής Επιτροπής, που συστάθηκε συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό, είναι οι ΜΚΟ «Eθελοντική Διακονία Ασθενών» και «Ιθάκη ΜΚΟ».

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ 341 ψήφοι
ΙΘΑΚΗ  192 ψήφοι

Μέχρι σήμερα, έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά 26 προγράμματα ΜΚΟ, με τη Global Sustain να ανανεώνει τη δέσμευσή της για τη συνέχιση της χρηματοδότησης, η οποία έχει καταστεί πλέον θεσμός.

Συνοπτική παρουσίαση προγραμμάτων

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ  

Πρόγραμμα: «Ψυχαγωγία 720 παιδιών που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Αθηνών σε 6 μήνες»

Με την ολοκλήρωση του έργου 720 παιδιά τα οποία νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Ελπίδα – Ογκολογική Μονάδα Παίδων» Αθηνών θα έχουν ψυχαγωγηθεί από εθελοντές ηθοποιούς (κλόουν και εμψυχωτές) σε έξι μήνες. Ο βασικός στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον στο νοσοκομείο για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Δύο μέρες την εβδομάδα εθελοντές ηθοποιοί (κλόουν και εμψυχωτές) θα επισκέπτονται τα νοσηλευόμενα παιδιά και θα τα απασχολούν με ατομικές θεατρικές παραστάσεις, ταχυδακτυλουργικά και κουκλοθέατρο, ενώ σε τακτά διαστήματα θα οργανώνονται εκδηλώσεις στους χώρους παιγνιοθεραπείας του νοσοκομείου. Με την παρουσία των εθελοντών, θα βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των παιδιών, καθώς με τη ψυχαγωγία και το παιχνίδι τα παιδιά θα διασκεδάζουν, θα γίνονται πιο εξωστρεφή και θα αποφορτίζονται από την καθημερινότητα του νοσοκομείου.

ΙΘΑΚΗ ΜΚΟ

Πρόγραμμα: «Αξιοπρέπεια για όλους μέσω υπηρεσιών υγιεινής»

Οι στρατηγικοί στόχοι για το 2019 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των σημείων λειτουργίας, καθώς και η μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντικτύπου που τελικά θα οδηγήσουν στη συνολική ανάπτυξη της οργάνωσης. Το πρόγραμμα προς χρηματοδότηση είναι η υποστήριξη μίας ημέρας λειτουργίας στο πεδίο για μία περίοδο τριών μηνών. Κατά τη διάρκεια του 2018 ήδη λειτούργησαν σε δύο παραπάνω σημεία εξυπηρετώντας τον ενδιαφερόμενο πληθυσμό 6 ημέρες την εβδομάδα σε 5 διαφορετικά σημεία. Άμεσος στόχος είναι η πλήρης λειτουργία, δηλαδή σε 6 σημεία για 7 ημέρες την εβδομάδα. Μία τέτοια δράση θα έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τους ωφελούμενους αλλά και για την επίτευξη των στόχων της οργάνωσης. Αρχικά, μέσα στη διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθούν 300 πλύσεις παραδίδοντας 1.500 κιλά καθαρών ρούχων σε άστεγους, μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ οι ώρες λειτουργίας στο πεδίο θα είναι 75. Επιπλέον, η παραπάνω δράση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση αλλά και τη συνέχιση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης των πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί είτε μέσω της ενεργούς τους ενασχόλησης στο έργο (εθελοντισμός), αλλά και σε επίπεδο θεσμών όπου μέσω της ανάδειξης του έργου επιτυγχάνεται η αλλαγή ή/ και η βελτίωση των πολιτικών οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τον άστεγο πληθυσμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ