ΕΛΕΠΑΠ: Εγκαινιάστηκε η πρότυπη παιδική χαρά αφιερωμένη στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Αφιερωμένη στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού είναι η Πρότυπη Παιδική Χαρά ΕΛΕΠΑΠ, «Μίνως Κυριακού, Παίζουμε Όλοι Μαζί», η οποία εγκαινιάστηκε από την ΕΛΕΠΑΠ. Πρόκειται για μία παιδική χαρά η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες συνολικά 190 παιδιών, ηλικίας από 3 έως 10 ετών, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες παιχνιδιού σε όλα τα παιδιά.

«Ο Μίνως Κυριακού, παράλληλα με την επιχειρηματική δραστηριότητά του, διατήρησε με ακέραιο τρόπο το βλέμμα του σταθερά στραμμένο προς την προσφορά στην κοινωνία. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εγκαινιάζουμε την παιδική χαρά ΕΛΕΠΑΠ, Μίνως Κυριακού, Παίζουμε Όλοι Μαζί», τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Μ. Κυριακού εγκαινιάζοντας την Πρότυπη Παιδική Χαρά.

«Ο Μίνως Κυριακού ήταν ένας άνθρωπος που τοποθετούσε το βλέμμα του, πάντα, στο μέλλον. Το μέλλον είναι τα παιδιά και αυτό οφείλουμε και εμείς να το αναγνωρίζουμε έμπρακτα, καθημερινά», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο κ. Θοδωρής Μ. Κυριακού, συμπληρώνοντας «είμαστε χαρούμενοι που βοηθήσαμε στο να εξοπλιστεί και να δημιουργηθεί αυτή η πρότυπη παιδική χαρά ως ένα βήμα και μία αρχή περαιτέρω προσφοράς από την οικογένειά μας στην ΕΛΕΠΑΠ».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Μαριάννα Μόσχου ευχαριστώντας την οικογένεια Κυριακού και τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για τη συνεχή υποστήριξή τους στην ΕΛΕΠΑΠ σημείωσε χαρακτηριστικά «Τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις, τα παιδιά μας με τα παιδιά των φίλων, του κόσμου, των διπλανών, όλα μαζί να μπορούν να παίξουν σε αυτή την υπέροχη παιδική χαρά».

 

Λίγα λόγια για την Πρότυπη Παιδική Χαρά της ΕΛΕΠΑΠ «Μίνως Κυριακού, Παίζουμε Όλοι Μαζί»

 

Στην Πρότυπη Παιδική Χαρά της ΕΛΕΠΑΠ «Μίνως Κυριακού, Παίζουμε όλοι Μαζί» θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν καθημερινά 190 παιδιά ηλικίας από 3 ετών έως και 10 ετών. Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετεί την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού. Μεγιστοποιεί τις δυνατότητες για  ανεξαρτησία και αυθόρμητο-ελεύθερο παιχνίδι.

Προσφέρει ευκαιρίες για κάθε μορφή παιχνιδιού (πχ κινητικό, αισθητηριακό, γνωστικό, συμβολικό, συνεργατικό παιχνίδι) και ενθαρρύνει το παιχνίδι μεταξύ παιδιών με διαφορετικές ικανότητες, κουλτούρες, ηλικίες και φύλο. Παρέχει ίσες ευκαιρίες για ποικίλες εμπειρίες παιχνιδιού σε κάθε παιδί, για παράδειγμα ένα παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο θα μπορεί να κάνει κούνια, τσουλήθρα, τραμπάλα όπως κι ένα περιπατητικό παιδί. Είναι σκόπιμα χωρισμένη σε ζώνες παιχνιδιού με έντονη δράση και ρίσκο και σε ζώνες για πιο ήρεμο παιχνίδι. Υπάρχουν μονοπάτια τα οποία επιτρέπουν στα παιδιά να βολιδοσκοπήσουν την παιδική χαρά δίχως να εμπλακούν άμεσα σε αυτή ή δίνουν την ευκαιρία επίβλεψης των γονιών και των θεραπευτών χωρίς να εμπλακούν στο παιχνίδι των παιδιών. Τα χρώματα έχουν επιλεγεί με προσοχή έτσι ώστε να εξυπηρετούν και παιδιά με δυσκολίες όρασης και ταυτόχρονα να είναι χαρούμενη και καλαίσθητη για κάθε παιδί.

Η παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ είναι ένα ασφαλές μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να πειραματιστούν, να πάρουν ρίσκο και να εμπλακούν σε παιχνίδια που εκείνα προτιμούν, να αναπτύξουν δεξιότητες, να αναπτύξουν την ανεξαρτησία τους, να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση, να διασκεδάσουν και να κάνουν φίλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ