Το νέο BLOD είναι στον αέρα

Νέο, δυναμικό λογότυπο, σύγχρονος σχεδιασμός, δροσερά χρώματα, εύχρηστο, γρήγορο και φυσικά… πλούσιο σε περιεχόμενο! Το νέο BLOD είναι στο αέρα, φιλοξενώντας 5179 ομιλητές και 4257 ομιλίες τους, ταξινομημένες σε 37 θεματικές κατηγορίες, ενώ καθημερινά εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο. Επτά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο διαδίκτυο, το BLOD είναι σήμερα μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα ηλεκτρονική πλατφόρμα γνώσης και ιδεών, ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους. Ο νέος ιστότοπος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την εταιρία tool.

Τί είναι το BLOD;

Το BLOD είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που αποσκοπεί  στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού, μέσω του διαδικτύου. Από το 2011, το BLOD συγκεντρώνει, καταγράφει και φιλοξενεί αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, διαμορφώνοντας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη γνώσης, ελεύθερα προσβάσιμη από όλους. Περισσότεροι από 1.800.000 επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στις σελίδες του ιστοτόπου ως σήμερα.

Το νέο BLOD με μια ματιά:

Από την αρχική σελίδα του ανανεωμένου ιστοτόπου, η οποία περιλαμβάνει τη νέα δημοσίευση της ημέρας, τις τελευταίες αναρτήσεις, τις πρόσφατες εκδηλώσεις λόγου (ημερίδες ή συνέδρια με πολλές ομιλίες) και τα θέματα που θα δημοσιευθούν «προσεχώς»,  οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν κάθε μια από τις 37 θεματικές κατηγορίες του. Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες ομιλίες συγγενικής θεματολογίας οι οποίες προβάλλονται παράλληλα με τις συνοδευτικές τους διαφάνειες και τεκμηριώνονται με επεξηγηματικά κείμενα, βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών και την τυχόν διαθέσιμη  βιβλιογραφία.

Στο νέο BLOD, η μετάβαση – μέσω του κεντρικού μενού – στη λίστα των διαλέξεων, των ομιλητών και των διοργανωτών των εκδηλώσεων είναι ταχύτατη, η εμφάνιση των σχετικών ομιλιών έχει βελτιωθεί, ενώ η  παρακολούθηση των ομιλιών και των παρουσιάσεων είναι πολύ άνετη, χάρη στα μεγάλα «παράθυρα» προβολής και στη νέα λειτουργία “Full Screen” που επιτρέπει την απομόνωση των οπτικών στοιχείων από τα κείμενα και την, κατά βούληση, αυξομείωση του μεγέθους του video ή των διαφανειών. Τέλος, η αποτελεσματική αναζήτηση στοιχείων του περιεχομένου, μέσω της σχετικής μπάρας -η οποία παραμένει πάντοτε ορατή-και της νέας λειτουργίας «σύνθετη αναζήτηση» που περιλαμβάνει ως και 7 διαφορετικά κριτήρια, συμπληρώνει τις καινοτομίες ενός ιδιαίτερα ευέλικτου και αποτελεσματικού νέου λειτουργικού  περιβάλλοντος.

 Ο νέος ιστότοπος του BLOD αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του Ιδρύματος Μποδοσάκη να συμβάλει στην διάχυση της γνώσης και να διευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντες του κοινού, δημιουργώντας ένα σύγχρονο διαδικτυακό εργαλείο ικανό να φιλοξενεί και να αναδεικνύει το έργο των διοργανωτών εκδηλώσεων λόγου, οι οποίοι από την αρχή της πορείας του το εμπιστεύθηκαν.  Μια προσπάθεια, η οποία αν λάβει κανείς υπόψη τα στοιχεία επισκεψιμότητας (1.850.000επισκέψεις ως σήμερα, 1.200 επισκέψεις κατά μέσο όρο την ημέρα, υψηλός μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών) σε συνδυασμό με τον ειδικό χαρακτήρα του ιστοτόπου, όλα δείχνουν ότι δικαιώνεται καθώς έχει από καιρό διαμορφώσει ένα πιστό κοινό που ολοένα διευρύνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ