Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει το The HOME Project δωρίζοντας $32,400

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) στέκεται δίπλα στο The Home Project δωρίζοντας $ 32.400 και έχει ως στόχο να ενισχύσει το έργο του να βοηθήσει χιλιάδες ασυνόδευτους ανήλικους που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα από το 2015 προκειμένου να βρουν ένα πραγματικό σπίτι και να αισθανθούν ξανά παιδιά. Η δωρεά του THI καλύπτει για ένα ολόκληρο έτος έναν ψυχολόγο μερικής απασχόλησης και μέρος της ψυχιατρικής εποπτείας για τα παιδιά που φιλοξενούνται από το The Home Project.

Είναι ευρέως γνωστό ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Μεταξύ αυτών, πολλά παιδιά είναι σήμερα χωρίς σπίτι, ζουν σε στρατόπεδα, σε αστυνομικά τμήματα, σε κέντρα κράτησης ή ακόμα και στους δρόμους. Αυτές οι συνθήκες τα καθιστούν ευάλωτα σε πολλούς κινδύνους όπως η βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η εκμετάλλευση και η εμπορία οργάνων.

Η αποστολή του HOME Project (www.homeproject.org), από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Help, Overcome, Motivate και Empower, είναι πολυδιάστατη: Πρώτον, προσφέρει προστασία σε ασυνόδευτα ανήλικα, σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας όπου παρέχεται τροφή, ρουχισμός καθώς και ένα ολιστικό πλέγμα υπηρεσιών εκπαίδευσης, ψυχοπαιδαγωγικής φροντίδας, νομικής, ιατρικής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης. Δεύτερον, εντοπίζει αχρησιμοποίητα κτίρια και μέσω ανακαίνισης και ειδικής διαμόρφωσης τα μετατρέπει σε ξενώνες, δίνοντάς τους και πάλι ζωή. Τρίτον, δημιουργεί θέσεις εργασίας για Έλληνες και πρόσφυγες. Το The HOME Project ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από το Libra Group και πρόσφατα ενέτεινε τις δραστηριότητές του μετά από δωρεά που έλαβε από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ. Μέσα σε δύο χρόνια το The HOME Project έχει προσφέρει ένα ολιστικό δίκτυο υπηρεσιών παιδικής προστασίας σε περισσότερα από 300 παιδιά σε 11 ξενώνες φιλοξενίας και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Περισσότεροι από τους μισούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να φτάσουν στην Ελλάδα είναι παιδιά, πολλά από τα οποία μόνα και αναγκασμένα να φροντίζουν τον εαυτό τους. Το The HOME Project παρέχει καταφύγιο σε αυτές τις παραμελημένες ψυχές και έχει δείξει πώς η φροντίδα, η κοινωνία και η αγάπη μπορούν να μεταμορφώσουν τις νεαρές ζωές».

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, προσέθεσε:
“Το έργο του «The HOME Project» αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανθρωπιστικής φροντίδας και είναι τιμή για την Ελληνική Πρωτοβουλία να υποστηρίζει τους στόχους της”

Η κα. Σοφία Κουβελάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια του Τhe HOME Project:
“Στο «The HOME Project», πιστεύουμε στις συνεργασίες που έχουν κοινό στόχο και όραμα. Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Πρωτοβουλία για τη γενναιόδωρη δωρεά της, υποστηρίζοντας ουσιαστικά το πρόγραμμα ψυχικής υγείας. Η δωρεά του THI ενισχύει τις προσπάθειές μας και κάνει σημαντική διαφορά στη ζωή των παιδιών-προσφύγων στην Ελλάδα, παρέχοντας τους ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ