Ολοκλήρωση του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα πυρόπληκτα νοικοκυριά

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Μεγαρέων.

Από το πρόγραμμα ενισχύθηκαν 617 πυρόπληκτα νοικοκυριά βάσει κριτηρίων ευαλωτότητας που έθεσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Κάθε νοικοκυριό έλαβε το ποσό των 2.500 ευρώ σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέσω μεταφορών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, για το διάστημα Οκτώβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019. Η καταβολή της πέμπτης και τελευταίας δόσης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου.

Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τα νοικοκυριά στην κάλυψη βασικών τους αναγκών και να υποστηρίξει την σταδιακή τους ανάκαμψη. Το συνολικό ποσό που διατέθηκε για τον σκοπό αυτό ανήλθε στο 1.542.500 ευρώ και προήλθε από δωρεές που συγκεντρώθηκαν τόσο από το εξωτερικό (Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ξένοι Ερυθροί Σταυροί, κ.α.) όσο και από το εσωτερικό (επιχειρήσεις, απλοί πολίτες, κ.ά.)

Το πρόγραμμα ήταν μέρος ενός συνολικότερου Σχεδίου Δράσης για τις πυρόπληκτες περιοχές, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες οι οποίες συνεχίζονται ή προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Υπηρεσίες Πόρτα Πόρτα – Κινητή Μονάδα Υγείας – Εμβολιασμούς
  • Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης (PSS)

(α) Κινητή Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

(β) Ψυχοκοινωνική Στήριξη και ψυχαγωγικές δράσεις για ηλικιωμένους & παιδιά (π.χ. κάλυψη εξόδων για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε νηπιαγωγείο της Ραφήνας)

  • Δράσεις Μείωσης Κινδύνου Καταστροφών – Disaster Risk Reduction (DRR)
  • Καμπάνιες / διανομή ενημερωτικού υλικού για την Ετοιμότητα & την Πρόληψη / Προετοιμασία σε ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές (Preparedness & Disaster Risk  Reduction / DRR promotion policies)
  • First Aid Kits – Κυτία Α’ Βοηθειών σε 6.000 μαθητές
  • Εκπαιδεύσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες:

(α) ‘‘Γνωρίζω και Ενεργώ Καλύτερα’’ από νοσηλεύτριες, κοινωνικούς λειτουργούς και υπαλλήλους της Δ/νσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.

(β) Εκπαιδεύσεις Ετοιμότητας σε οικογένειες

  • Εφαρμογή Προετοιμασίας σε Κινητά Τηλέφωνα (πρότυπο Αμερικανικού Ε.Σ.)
  • Έργα Υποδομής και Αναδάσωσης στους πυρόπληκτους Δήμους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ