Παιδικά Χωριά SOS: Εγκαινίασαν στην Πάτρα Κέντρο μαθησιακής υποστήριξης

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το 4ο κατά σειρά Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, το οποίο ήρθε να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και να βοηθήσει στη μαθησιακή και σχολική πρόοδο αλλά και τη γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών ευάλωτων οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και ανεργία.
Το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης έχει ως στόχο να καλύψει, μέσα σε ασφαλές και παιδαγωγικά κατάλληλο περιβάλλον, τις μαθησιακές ανάγκες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να εξασφαλίσουν «ωφέλιμο» χρόνο και υποστήριξη στην εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου αλλά και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Στα παιδιά προσφέρεται, επίσης, καθημερινά ζεστό γεύμα ή σνακ.
Στα εγκαίνια του Κέντρου  Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης παρευρέθηκαν ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Φαρμάκης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Πρωτόπαπας και ο Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας & Έρευνας κ. Στέργιος Σιφνιός των Παιδικών Χωριών SOS, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής και τοπικών φορέων καθώς και των κύριων δωρητών του προγράμματος, όπως επίσης πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των Παιδικών Χωριών SOS. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οΠρόεδρος του The Hellenic Initiative Australia κ. Nicholas Pappas, ο Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής & Marketing της HSBC κ. Στέλιος Πιρπινιάς και η Διοικητής της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ κα Ντόρα Μπίτσα-Κέμου.  
Τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης  καλύπτονται από το The Hellenic Initiative Australia, δείχνοντας το πόσο αλληλέγγυα είναι η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας στις κοινωνικές ανάγκες της χώρας μας, καθώς και από την τράπεζα HSBC. Ο εξοπλισμός του Κέντρου είναι δωρεά της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ.
Τα Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης λειτουργούν σε άλλα τρία σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Καλαμάτα, ως προέκταση των ήδη υπαρχόντων Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ