Για 9η συνεχή χρονιά, και μετά από εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχών, το Ίδρυμα Vodafone καλωσορίζει τους 10 νέους που θα εργαστούν και φέτος για το κοινό καλό, στο πλαίσιο του προγράμματος World of Difference. Το πρόγραμμα που υλοποιείται σταθερά από το 2010, δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18-35 να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.
Φέτος στον πυρήνα του World of Difference βρίσκεται η τεχνολογία, καθώς οι νικητές ξεχώρισαν, όχι μόνο για το πάθος τους για προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις, που θ’ αποτελέσουν απαραίτητα εφόδια για την αναβάθμιση του έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας. Έτσι, οι φετινοί νικητές του Προγράμματος, μέσα από τη δημιουργία και την αξιοποίηση εφαρμογών, online ψηφιακών εργαλείων, social media καναλιών και εργαλείων προσομοίωσης, εργάζονται με στόχο την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την προστασία και βιωσιμότητα του πλανήτη, την εξάλειψη στερεοτύπων & αποκλεισμών, την εξοικείωση με την αναπηρία, την αντιμετώπιση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού, τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, και γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Το World of Difference είναι ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας με πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Φέτος, θέσαμε την τεχνολογία στο επίκεντρο του και επιλέξαμε νέους, οι οποίοι θα προσφέρουν έργο σε ΜΚΟ της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη απέναντι στην έννοια της προσφοράς και της συλλογικής δράσης με τη χρήση της τεχνολογίας. Άλλωστε, στο Ίδρυμα Vodafone καθημερινά εργαζόμαστε βάσει αυτής της φιλοσοφίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε ακόμη 10 νέους σύμμαχούς μας στο έργο αυτό».
Οι 10 νέοι νικητές του World of Difference δηλώνουν σχετικά με το έργο που θα επιτελέσουν:
«Το ότι μέσω της δουλειάς μου συμβάλλω στο να δίνονται ευκαιρίες σε όλους για να βρουν εργασία, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, πολιτισμικού και κοινωνικο-οικονομικού υπόβαθρου, με συνεπαίρνει», δήλωσε η Αγγελίνα Μήλα, η οποία θα εργαστεί στη ΜΚΟ Social Hackers Academy που ασχολείται με τη διδασκαλία προγράμματος σπουδών γύρω από τον προγραμματισμό σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
«Ο στόχος είναι να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου ο σεβασμός και η ισότητα θα υπερισχύουν και η προσβασιμότητα θα είναι κοινός τόπος, δεν θα είναι μια ουτοπία», αναφέρει η Αριστέα Μπισμπίκη, η οποία θα εργαστεί για τη διεξαγωγή Workshops με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων και VR γυαλιών, σε βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία Labyrinth of Senses της KINITRO.
«Ο πολιτισμός, μαζί με τις τέχνες, είναι η αγάπη μου! Για εμένα πολιτισμός είναι παιδεία, ανεκτικότητα και αλληλοσεβασμός», αναφέρει η Δανάη Μπερσή, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα» στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία
«Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι το αίσθημα της προσφοράς. Όταν νιώθεις ότι έχεις βάλει ένα λιθαράκι κι εσύ για να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής ενός ανθρώπου που βιώνει δύσκολα την καθημερινότητά του», δήλωσε οΔημήτρης Πανέλης, ο οποίος θα εργαστεί στον οργανισμό “Σε Αναμονή” για την υλοποίηση της εφαρμογής «Σε Αναμονή Go», την ψηφιακή χαρτογράφηση των επιχειρήσεων που μετέχουν στο πρόγραμμα.
«Η αγάπη μου για τα ζώα, η ευαισθητοποίηση μου σε περιβαλλοντικά θέματα και η ενασχόληση μου με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι παράγοντες που με οδήγησαν σε αυτόν τον Οργανισμό», ανέφερε η Ειρήνη Παγίδα, που θα απασχολείται στο Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece για την ανάπτυξη online εκπαιδευτικού προγράμματος για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων αλλά και για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος
«Η κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας είναι ένα ζήτημα που με αγγίζει τόσο ως άνθρωπο όσο και ως επαγγελματία», αναφέρει η Ευδοκία Πεχλιβανίδη, η οποία θα εργαστεί στον οργανισμό Dogs’ Voice για την ανάπτυξη πλατφόρμας του οργανισμού με στόχο την προώθηση αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες και την παράδοση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης της αστικής πανίδας στους Δήμους.
«Ήμουν εθελοντής ενάμιση χρόνο και σε αυτό το διάστημα συνειδητοποίησα ότι ήθελα η εργασία μου να προσφέρει ένα άμεσο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», ανέφερε ο Ιορδάνης Καλαντίδης, ο οποίος θα εργαστεί στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Επανεκκίνησις για την επαναχρησιμοποίηση & αναβάθμιση υπολογιστών με στόχο την αξιοποίηση τους για την εξάλειψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού στα σχολεία.
«Η εμπειρία μου και το πάθος μου για τα κοινωνικά ζητήματα με βοηθούν να διαμορφώσω πρακτικές από τις οποίες θα επωφεληθούν οι άνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας», δήλωσε η Νικόλ Κακαντούση, η οποία θα εργαστεί στη ΜΚΟ Civil Act για τη διαμόρφωση και διαχείριση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ψηφιακής εφαρμογής, με σκοπό τη δικτύωση και την εύρεση εργασίας αποκλειστικά στο οικοσύστημα των MKO της Ελλάδας, με ωφελούμενους τους άνεργους πολίτες.
«Στην iSea με οδήγησε η αγάπη μου για τη θάλασσα και τα υδάτινα οικοσυστήματα, αλλά και για τους ανθρώπους που συνδέονται με αυτή», αναφέρει ο Νίκος Δούμπας, ο οποίος θα εργαστεί στην Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ως Υπεύθυνος του Προγράμματος Επιστήμης των Πολιτών «Σε ξενίζει…. Μοιράσου το μαζί μας» με στόχο την έρευνα αλλά και την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.
«Όταν σε ένα παιδί δίνονται τα ίδια κίνητρα και οι ίδιες ευκαιρίες έχει ακριβώς τα ίδια ποσοστά να καταφέρει να ακολουθήσει τα όνειρά του», δήλωσε ο Παρασκευάς Σελίμ, ο οποίος θα εργαστεί στο Κέντρο Νεότητας Ρομά Δενδροποτάμου-Φάρος του κόσμου ως Εκπαιδευτής / Διαχειριστής του Προγράμματος Ενάντια στη Σχολική Διαρροή μέσω εκπόνησης κύκλου σεμιναρίων γύρω από την εκπαιδευτική ρομποτική για την προετοιμασία και συμμετοχή των παιδιών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
Οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ που έχουν επιλέξει να εργαστούν οι 10 νέοι μιλούν στο παρακάτω video https://youtu.be/Tzl_2tiAZVo για τη σημαντικότητα της στήριξης του έργου τους