Νέες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες από το CSR HELLAS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια Γενική Συνέλευση του μη κερδοσκοπικού επιχειρηματικού σωματείου CSR HELLAS με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 60 και πλέον επιχειρήσεις-μέλη.

Κατά τη Συνέλευση το ΔΣ του CSR HELLAS, παρουσίασε δύο νέες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του:

  • τη νέα on-line πλατφόρμα διασύνδεσης δεξιοτήτων νέων και αγοράς εργασίας που θα λειτουργήσει από τον  Απρίλιο. H πλατφόρμα εντάσσεται στην ελληνική πρωτοβουλία “GEFYRA” του φορέα ως μετεξέλιξη της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Pact4Youth με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και του χάσματος δεξιοτήτων που παρατηρείται, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή σύνδεση των προσφερόμενων από τους νέους δεξιοτήτων  με εκείνες  που ζητούνται  από τις επιχειρήσεις και
  • τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού ακαδημαϊκού τομέα για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Summer School για τη Βιωσιμότητα και την Εταιρική Υπευθυνότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το CSR HELLAS συμπράττει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το American College of Greece για την διοργάνωση για πρώτη φορά στη χώρα  εκπαιδευτικού προγράμματος στα θέματα αυτά με  αξιόλογους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη Συνέλευση τα μέλη του CSR HELLAS, εθνικού εταίρου του αντίστοιχου ευρωπαϊκού φορέα για την ΕΚΕ, ενημερώθηκαν από τον κ. Jan Noterdaeme, Υπεύθυνο των Εξωτερικών Σχέσεων του CSR Europe για τη νέα στρατηγική του φορέα σε συνδυασμό με  τη νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα Βιωσιμότητας, θέμα που αποτελεί βασική προτεραιότητα για το CSR HELLAS, όπως τόνισε η κ. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Δ.Σ.

Τέλος, στη ΓΣ αναδείχθηκαν και πάλι  η προσήλωση του CSR HELLAS στη συνένωση των δυνάμεων όλων των συμμετόχων του και στη συνέπεια σε προγράμματα και ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (όπως οι δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών από την περσινή πυρκαγιά στο Μάτι Μαραθώνα), παροχή εκπαίδευσης  και εργαλείων που προσφέρει στα μέλη του, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ρόλου των επιχειρήσεων στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ