LG: Αναδεικνύει τη φιλοσοφία «Η Ζωή Είναι Ωραία» μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις

Στην LG Electronics (LG) η επιχειρηματική ανάπτυξη και αειφορία συμβαδίζει στενά με την κοινωνική συνεισφορά και στήριξη. Έχοντας ως οδηγό τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας και τη θέληση για ενεργή συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινωνία, η εταιρεία πρεσβεύει τη βιώσιμη ανάπτυξη με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Χορηγιών «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις». Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα της LG δραστηριοποιείται σε δύο βασικούς πυλώνες, τον Αθλητισμό και την Κοινωνία.

Όσον αφορά στον Αθλητισμό, η LG έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα «LG Αθλητές του Αύριο», που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στηρίζοντας διοργανώσεις με κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού με στόχο την προσφορά στην κοινωνία και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επικεντρώνεται στη σημασία της άθλησης και του δραστήριου τρόπου ζωής, ενώ επιδιώκει να ενθαρρύνει παιδιά και εφήβους να συνεχίσουν να αθλούνται, έτσι ώστε να αναδειχθεί η  νέα γενιά αθλητών.

Η LG τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως το LG AegeanBall Festival, το Spetses Mini Marathon, την ακαδημία μπάσκετ Giannakis Academy και το Eurohoops, δίνοντας ευκαιρία σε περισσότερα από 3.500 παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα που αγαπούν. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει προσφέρει συνολικά 56 υποτροφίες για τη συμμετοχή των παιδιών στις ακαδημίες, ενώ έχει προμηθεύσει τις διοργανώσεις με τεχνολογικό εξοπλισμό για προπονήσεις δεξιοτήτων, καθώς και δωρεάν συμμετοχές για το LG AegeanBall Festival και για το Spetses Mini Marathon.

Ένα πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματος «LG Αθλητές του Αύριο» είναι η σύνδεση της νέας γενιάς αθλητών με τους μέντορές τους οι οποίοι λειτουργούν ως θετικά πρότυπα, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τα νέα παιδιά. Μεταξύ αυτών των καταξιωμένων αθλητών ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης,ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Γεωργία και Μαρκέλλα Δαμασιώτη, καθώς και ο Απόστολος Παπαστάμος, που έχουν μιλήσει σε παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό για τις εμπειρίες τους και την σημασία του ευ αγωνίζεσθαι.

Στον πυλώνα Κοινωνία, η LG με σεβασμό και ευαισθησία στα ζητήματα που μας απασχολούν στις μέρες μας, συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες που προσφέρουν εμπράκτως στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων των συνανθρώπων μας. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και το «Ithaca Laundry» της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Ithaca, στην οποία η LG έχει χορηγήσει δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια για τους σκοπούς και τις δράσεις της οργάνωσης. Με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής των αστέγων της Αθήνας και του Πειραιά αναλαμβάνοντας την πλύση των ρούχων τους, η LG μαζί με την Ithaca έχει ωφελήσει πάνω από 1.900 συνανθρώπους μας, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 πλύσεις με πάνω από 40 τόνους ρούχων.

Παράλληλα, η LG έχει υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην οργάνωση, δύο εκ των οποίων έχουν δοθεί σε ανθρώπους από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες[VM1] . Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε άλλες δράσεις της Ithaca μοιράζοντας κουβέρτες στους άστεγους και ωφελούμενους της δράσης με τη βοήθεια εθελοντών και εργαζομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η LG δεσμεύεται να ενισχύσει το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ακόμα περισσότερες δράσεις, προάγοντας τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ