ENGIE: Σκοπός η ηγεσία στη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Φιλοδοξία στον Όμιλο ENGIE είναι η ηγεσία στον κλάδο της ενέργειας, συμβάλλοντας στη μετάβαση των εταιρειών και των δημόσιων οργανισμών σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας σε υποδομές εγκαταστάσεων και τις σχέσεις με τους πελάτες μας, έχουμε στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που συνδυάζουν υπηρεσίες, τεχνολογικές λύσεις, χρηματοδότηση και λειτουργική διαχείριση. Πρωταρχική θέση στους στόχους του Ομίλου έχουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών, υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Κατά τα τρία τελευταία έτη ο Όμιλος ENGIE μετασχηματίζεται, εστιάζοντας την ανάπτυξή του σε τρεις βασικούς άξονες: αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα εδραιώνεται σε καινοτόμες δραστηριότητες (ηλεκτροκίνηση και λύσεις IoT). Αυτός ο μετασχηματισμός οδήγησε στην καθιέρωση της ENGIE ως ηγέτη στον τομέα του ανταγωνιστικού ενεργειακού κλάδου.

Η Isabelle Kocher, Διευθύνουσα Σύμβουλος, παρουσιάζοντας τις ιδέες του Ομίλου ENGIE για την ενεργειακή μετάβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ότι η απανθρακοποίηση και η ψηφιοποίηση συνεχίζονται ενώ η αποκέντρωση επιταχύνεται. Οι τοπικοί δημόσιοι οργανισμοί και οι εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν στην κλιματική αλλαγή και στην επιτακτική ανάγκη για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Πρόκειται για πρόκληση που απαιτεί οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, επιβάλλοντας νέες απαιτήσεις στον ενεργειακό κλάδο για να καταστεί δυνατή αυτή η μετάβαση.

Η ENGIE φιλοδοξεί να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αναπτυσσόμενη αγορά ολοκληρωμένων λύσεων με μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Η στρατηγική των πελατών της ENGIE για μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα απαιτεί σχεδιασμό, οικονομικά αποδοτικές εγκαταστάσεις, χρήση τεχνολογίας, κατάλληλη διαχείριση και μοντέλο χρηματοδότησης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το αποτέλεσμα. Η ENGIE πιστεύει ότι η ικανότητά της να ενσωματώνει όλα αυτά τα στοιχεία σε ολοκληρωμένες λύσεις «ως υπηρεσία» (“as a service”) στους πελάτες της, παρέχει στον Όμιλο ηγετική θέση στον κλάδο.

Η παραπάνω προσέγγιση και λύση προσφέρεται στους πελάτες της ENGIE, κάτι πολύ σημαντικό για τις 500 κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες, πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, επιδιώκουν παγκόσμια στρατηγική και σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τη βιωσιμότητά τους και τις απαιτήσεις για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Η ENGIE αποκτά ηγετική θέση στον κλάδο με ολοκληρωμένες λύσεις που εξυπηρετούν αυτές τις εταιρείες, με μια προσέγγιση που είναι στρατηγικά εστιασμένη και οικονομικά αποδοτική.

Στην Ελλάδα η ENGIE δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενεργειακών Υπηρεσιών, της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management & Τεχνική Συντήρηση), της Ηλεκτροκίνησης και σε λύσεις IoT οι οποίες συνδέονται με την Ενεργειακή Διαχείριση και το Facility Management. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου για μετάβαση προς μηδενικές εκπομπές άνθρακα, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητους ανανεώσιμους πόρους και εξαιρετικό εργατικό δυναμικό. H ENGIE Hellas κατέγραψε έσοδα 17,3 εκ. ευρώ το 2018 και απασχολεί περισσότερους από 220 εργαζομένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ