Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia 2019: Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς

Έφτασε και πάλι η ώρα για την ανάδειξη των νικητών του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019, που έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας. Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου, στην Αθήνα. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται, εδώ και 9 χρόνια, από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών. Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 400 φοιτητές, από 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό, δημιουργώντας και προσφέροντας στη Βιομηχανία Τροφίμων περισσότερα από 80 καινοτόμα προϊόντα διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Επιπλέον, οι ελληνικές ομάδες έχουν διακριθεί 3 φορές στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, κατακτώντας δύο χρυσά και ένα αργυρό βραβείο!

Φέτος στην τελική φάση έφθασαν 9 ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων να αναδείξουν το καινοτόμο πνεύμα και τη δημιουργικότητά τους και να συμβάλουν στην προβολή της δυναμικής της Βιομηχανίας Τροφίμων, μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους.

Η διοργάνωση του Διαγωνισμού για εννέα χρόνια και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των φοιτητών να συμμετάσχουν υποδηλώνουν την επιτυχία του θεσμού και την αναγνωρισιμότητά του από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Επιπλέον, οι σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των φοιτητών και του έμψυχου δυναμικού των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, που ασχολούνται με την έρευνα και προάγουν την καινοτομία.

Την ημέρα της εκδήλωσης, τα προϊόντα των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους θα παραστούν στην τελετή βράβευσης να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετάσχει στη συνέχεια και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2019, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “ANUGA” στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 6 & 7/10/2019, όπου θα αντιμετωπίσει τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τη νέα γενιά η οποία καινοτομεί και διακρίνεται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ