Η GEFCO ενισχύει την προσέγγιση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της και επιταχύνει την εφαρμογή της

Για 7η συνεχή χρονιά, η GEFCO, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις σύνθετης αλυσίδας εφοδιασμού και ο ευρωπαϊκός ηγέτης logistics στην αυτοκινητοβιομηχανία, υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, που αποτελεί βασικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης.

Το 2018, ο Όμιλος συνέχισε να βελτιώνει τις επιδόσεις του στην αειφόρο ανάπτυξη, ενισχύοντας παράλληλα τις δεξιότητες και την ωριμότητα του σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων του. Επιπλέον, η GEFCO δεσμεύεται στην καινοτομία ώστε να βρει πιο αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, σύμφωνες με την υπογραφή της “Partners, unlimited”, που αντικατοπτρίζει την προθυμία της να συνεργάζεται και να αλληλοεπιδρά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ένα ενισχυμένο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Από το 2009 και μετά την υπογραφή του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών, η GEFCO δεσμεύτηκε να εφαρμόσει μια προληπτική αρχή σε περιβαλλοντικούς κινδύνους, προωθώντας την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και διασφαλίζοντας την προστασία των ανθρωπίνων και των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ένας Δεοντολογικός Κώδικας εγγυάται ότι όλοι οι υπάλληλοι συμμορφώνονται με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, ενώ μία Επιτροπή Δεοντολογίας διασφαλίζει ότι αυτές παρακολουθούνται και εφαρμόζονται σωστά σε καθημερινή βάση.

Συνεχίζοντας να επιταχύνει την πολυπλοκότητα της αντίληψής της και τον τρόπο κατανόησης, η GEFCO προχώρησε σε μακροπρόθεσμη ανάλυσης κινδύνου σε θέματα ΕΚΕ όχι μόνο από τη δική της οπτική γωνία, αλλά από την πλευρά όλων των εξωτερικών εμπλεκομένων. Η γνώση που προκύπτει αποτελεί τη βάση για την προσέγγιση και την ιεράρχηση των κινδύνων και για την καλύτερη δομή της προσέγγισης της εταιρείας στις προκλήσεις της ΕΚΕ. Με μια ολιστική και ποσοτικοποιημένη εικόνα του κινδύνου και της ουσίας των πραγμάτων, η GEFCO είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι προωθούνται επαρκώς ισχυρές πολιτικές για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης και για την ουσιαστική παρακολούθηση της προόδου που επιτυγχάνεται.

Ο Stéphane Milhet, Executive Vice President Human Resources and CSR του ομίλου GEFCO δήλωσε: “Οι επιλογές και οι δράσεις της GEFCO, ως οργανισμού, έχουν βαθιά επίδραση στους συνεργάτες μας, στους υπαλλήλους μας και στο περιβάλλον. Μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να διαμορφώσουμε περιοχές, να ενισχύσουμε τις τοπικές οικονομίες και να κάνουμε τη θετική διαφορά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Βελτιωμένη περιβαλλοντική επίδοση

  • Βελτιστοποιημένη, καθαρότερη και όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένη μεταφορά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η GEFCO πέτυχε μείωση κατά 2% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές, χάρη σε συγκεκριμένες ενέργειες που αναλήφθηκαν το 2018. Ένα νούμερο, σύμφωνο με τους στόχους που τέθηκαν και κατέστησαν δυνατοί με τη βελτιστοποίηση των μεταφορικών ροών, τη βελτίωση του στόλου οχημάτων και την προώθηση πολυτροπικών λύσεων που προσφέρουν συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις στις οδικές μεταφορές. Η καινοτομία είναι επίσης βασικός κινητήριος μοχλός τεχνολογιών. Εξετάζονται και άλλες καινοτόμες λύσεις, όπως η ηλεκτροδότηση οχημάτων ή διασυνδεδεμένη μεταφορά τους. Στην Ισπανία και στην Τσεχία, η GEFCO ξεκίνησε την παροχή υπηρεσιών με τη χρήση φορτηγών διπλού ρυμουλκούμενου μήκους μεταξύ 25 και 30 μέτρων. Αυτές οι διαμορφώσεις αυξάνουν τη χωρητικότητα φόρτωσης και την παραγωγικότητα, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των φορτηγών στο δρόμο και κατά συνέπεια τις εκπομπές CO2.

  • Λειτουργίες ενεργειακής απόδοσης

Με παρουσία σε 300 σημεία σε όλο τον κόσμο, η GEFCO διασφαλίζει ότι ο αντίκτυπός τους στο περιβάλλον και τους γείτονές της ελαχιστοποιείται, με φιλόδοξους στόχους για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της χρήσης των χώρων υγειονομικής ταφής, αυξάνοντας παράλληλα την ανακύκλωση και την ανάκτηση ενέργειας. Το 2018, το 69% των αποβλήτων του Ομίλου ανακτήθηκε ή ανακυκλώθηκε και 59 από τις επιχειρηματικές μας γραμμές είχαν πιστοποιηθεί με ISO 14001.

  • Απόδοση ΕΚΕ πιστοποιημένη από το EcoVadis και CDP

Το 2018, η GEFCO έχει πιστοποιηθεί ως «Gold» από την EcoVadis. Αυτή η πιστοποίηση αντανακλά ένα προηγμένο επίπεδο απόδοσης στους τέσσερις τομείς που παρακολουθεί το EcoVadis: διαχείριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, δεοντολογία και επαγγελματική συμπεριφορά και πολιτική αγοράς. Το 2018, η GEFCO βελτίωσε κατά δύο μονάδες την επίδοσή της σε σχέση με το 2016, φθάνοντας στα 64/100. Ο Όμιλος βρίσκεται και πάλι στο 5% των κορυφαίων επιχειρήσεων όσον αφορά την ΕΚΕ, ανάμεσα στις 30.000 που αξιολογούνται από την EcoVadis παγκοσμίως.

Η GEFCO βαθμολογήθηκε με “Β” στο ερωτηματολόγιο για την αλλαγή του κλίματος στο CDP (πρώην Project Carbon Disclosure Project). Το CDP διαχειρίζεται το παγκόσμιο σύστημα γνωστοποίησης πληροφοριών που επιτρέπει στις εταιρείες, τις πόλεις, τα κράτη και τις περιφέρειες να μετρήσουν και να διαχειριστούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο οργανισμός παρέχει αξιολογήσεις από το Α έως το Δ. Με αυτή τη βαθμολογία, η GEFCO κατατάσσεται πάνω από τον μέσο όρο του τομέα.

·         Μια συνεργατική προσέγγιση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Η GEFCO εργάζεται καθημερινά με τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς για να επιτύχει τα υψηλότερα πρότυπα ευθύνης, σύμφωνα με την κουλτούρα της “Partners, unlimited”. Στα τέλη του 2018, 1.478 πάροχοι οδικών μεταφορών υπέγραψαν τον Χάρτη Υπευθύνων Προμηθειών (RPC) της GEFCO, που αντιπροσωπεύει το 76% των τακτικών διαδρομών.

Καινοτομία, μία αξία που μοιράζεται

Η GEFCO λειτουργεί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με νέες τεχνολογίες που μετασχηματίζουν τόσο τις διαδικασίες παραγωγής όσο και τις καταναλωτικές τάσεις. Η μετατροπή αυτών των προκλήσεων σε ευκαιρίες απαιτεί μια καινοτόμο προσέγγιση και η GEFCO εργάστηκε σκληρά για να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρείας, ενισχύοντας την σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης. Στόχος: να περιγράψει το μέλλον της αλυσίδας εφοδιασμού μέσω λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αποτελεσματικών και βιώσιμων για τους πελάτες.

Επειδή η GEFCO είναι πεπεισμένη ότι το εργατικό της δυναμικό είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει, το 2018, ο Όμιλος δημιούργησε το «Εργοστάσιο Καινοτομίας GEFCO», δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να εφεύρει και να διερευνήσει καινοτόμες ιδέες με ανοικτό το ενδεχόμενο να τις αναπτύξει σε λύσεις για την υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησης. Ταυτόχρονα, η GEFCO συνεργάστηκε με την Techstars, έναν παγκόσμιο start-up accelerator, ο οποίος δίνει στον Όμιλο πρόσβαση σε ένα μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας και πολλές καινοτόμες και βιώσιμες ευκαιρίες λύσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ