HP: Νέα έσοδα 972 εκατ. δολαρίων έφεραν τα προγράμματα αειφορίας για το 2018

Η HP Inc. (NYSE: HPQ) δημοσίευσε σήμερα την έκθεση αειφορίας 2018, συμπεριλαμβάνοντας τον πρωτοπόρο για την βιομηχανία στόχο να αυξήσει κατά 30% το ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό σε όλο το χαρτοφυλάκιο εκτυπωτών και υπολογιστών έως το 2025, συνεχίζοντας τη μακρά κληρονομιά ηγετικής θέσης της εταιρείας στον τομέα αυτό. Η έκθεση τεκμηριώνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η HP και τα επιχειρηματικά οφέλη της επένδυσης στον πλανήτη, στους ανθρώπους και στις κοινότητες. Τα προγράμματα αειφορίας οδήγησαν σε νέα έσοδα για την HP ύψους 972 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος 2018, μία αύξηση ύψους 35% σε ετήσια βάση.

«Οι εταιρείες έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίλυση των κοινωνικών προκλήσεων και συνεχίζουμε να επανεφεύρουμε την HP για να καλύψει τις ανάγκες του μεταβαλλόμενου κόσμου μας», δήλωσε ο Dion WeislerPresident & Chief Executive Officer, της HP Inc.  «Αυτό δεν είναι απλά επιθυμητό, αποτελεί μια επιτακτική επιχειρηματική πρακτική. Οι εταιρείες που ηγούνται έχοντας ένα σκοπό και αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από τα προϊόντα που πωλούν, θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες τους, τους μετόχους και την κοινωνία στο σύνολό της. Μαζί με τους εταίρους μας, θα βασιστούμε στην πρόοδό μας και θα βρούμε νέους καινοτόμους τρόπους για να μετατρέψουμε τις προκλήσεις του σήμερα σε ευκαιρίες του αύριο.»

Αντιμετώπιση παγκόσμιων πλαστικών αποβλήτων

Ο νέος στόχος ανακυκλωμένου πλαστικού υλικού της HP βασίζεται στη μακρά κληρονομιά ηγετικής θέσης της εταιρίας στον τομέα αυτό. Το 2018, η HP χρησιμοποίησε 21.250 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού σε προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 8.000 τόνων σε προϊόντα υπολογιστών (αύξηση κατά 3,5% από το 2017), περισσότερους από 4.700 τόνους σε προϊόντα εκτυπωτών (αύξηση κατά 280% από το 2017) και περισσότερους από 8.000 τόνους σε γνήσια μελάνια HP και δοχεία γραφίτη.

«Για να πάμε μπροστά απαιτείται από εμάς να επανεξετάσουμε κάθε πτυχή της επιχείρησής μας για να βρούμε νέους τρόπους να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για όλους, παντού», δήλωσε ο Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, HP Hellas. «Κατασκευάζουμε ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό, στο πλαίσιο της  προσπάθειας μας να μεταμορφώσουμε την επιχείρησή μας και να οδηγήσουμε σε μια πιο αποτελεσματική, κυκλική και χαμηλών εκπομπών άνθρακα οικονομία. Ακόμη και οι μικρές εξελίξεις, επεκτάσιμες σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο.»

Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η HP συνεχίζει να επενδύει και να επεκτείνει την πρωτοβουλία της σχετικά με την αποτροπή της εισόδου των πλαστικών, μετά την κατανάλωσή τους, στις πλωτές οδούς και τους ωκεανούς μας. Η HP έχει ήδη χρησιμοποιήσει περίπου 317.514,6 κιλά πλαστικό υλικού που προέρχονται  από τους ωκεανούς – ή περισσότερα από 25 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια – επαναχρησιμοποιώντας αυτό το υλικό σε δοχεία μελάνης και hardware εξοπλισμό της HP. Φέτος, η HP κυκλοφόρησε την EliteDisplay E273d – την πρώτη οθόνη στον κόσμο που κατασκευάστηκε από πλαστικό που προέρχεται από υλικό που συλλέχθηκε από ωκεανούς [2]. Μαζί με τους συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένου του οργανισμού NextWave Plastics, η HP έχει δεσμευτεί να αυξήσει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών που προέρχονται από τους ωκεανούς, αναπτύσσοντας το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας πλαστικού που συλλέγεται από ωκεανούς.

Σε συνεργασία με την Dr. Jenna Jambeck και τον Dr. Chris Cuomo από το University of Georgia, η HP χρηματοδοτεί την πρωτοποριακή έρευνα σχετικά με το σημαντικό έργο των γυναικών στην ανακύκλωση και στη διαχείριση αποβλήτων, συγκεκριμένα ανακυκλώσιμου πλαστικού που συλλέγεται από τους ωκεανούς. Επικεντρώνοντας στις εμπειρίες των γυναικών που εργάζονται στις πρώτες γραμμές ανακύκλωσης πλαστικού, η έρευνα αυτή θα χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντικά έργα και δεσμεύσεις που αφορούν την ανεπίσημη συλλογή αποβλήτων, την ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού πλαστικών από ωκεανούς και την ευρύτερη ισότητα των φύλων παγκοσμίως. Η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Ενεργοποίηση των πελατών να κάνουν περισσότερα, με μικρότερο αντίκτυπο

Πρόσφατα, η HP ανακοίνωσε μια εταιρική συνεργασία για την βιωσιμότητα με το περιοδικό ELLE, χρησιμοποιώντας τις print on demand δυνατότητές του για να παραδώσει το πρώτο αειφόρο περιοδικό μόδας, φτιαγμένο από 100% ανακυκλωμένο υλικό στο εξώφυλλο και από 30% ανακυκλωμένο υλικό στις σελίδες του περιοδικού.

Η HP ανακοίνωσε επίσης μια καινοτόμο συνεργασία με την SmileDirectClub, πρωτοπόρο στην τηλεοδοντιατρική, και ηγέτη στον κλάδο της ορθοδοντικής θεραπείας με διάφανες θήκες. Η SmileDirectClub τροφοδοτεί την ψηφιακή διαφοροποίησή της και την ταχεία επέκταση της παραγωγής διάφανων θηκών ορθοδοντικής με τις λύσεις εκτύπωσης Jet Fusion 3D της HP, πράγμα που την καθιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό εκτυπωμένων Multi Jet Fusion 3D μερών/τμημάτων στη χώρα. Στο πλαίσιο μιας διευρυμένης συνεργασίας, η HP και η SmileDirectClub ανακοίνωσαν επίσης ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης, στο οποίο το πλεόνασμα του 3D υλικού και των ήδη επεξεργασμένων πλαστικών καλουπιών στόματος, ανακυκλώνονται από την HP και μετατρέπονται σε σφαιρίδια για την παραδοσιακή έγχυση σε καλούπι, οδηγώντας σε μία περισσότερο βιώσιμη παραγωγή.

Επαναπροσέγγιση του προτύπου για ποικιλομορφία και ενσωμάτωση

Η δέσμευση της HP για την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση ξεκινάει από την κορυφή, με το πιο ποικιλόμορφο Διοικητικό Συμβούλιο, από οποιοδήποτε άλλο εταιρείας τεχνολογίας του κλάδου στις ΗΠΑ. Η HP εργάζεται για να αυξήσει τη διοχέτευση ποικίλων ταλέντων στην εταιρεία, και το 2018, το 59% των νέων προσλήψεων προερχόταν από ομάδες που συνήθως υποεκπροσωπούνταν. Η HP επεκτείνει αυτή τη δέσμευση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί με τους προμηθευτές. Το 2018, η HP δαπάνησε 423 εκατομμύρια δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις [3]και 219 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις μειοψηφίας και επιχειρήσεις γυναικών[4][5]

Δημιουργία δραστήριων κοινοτήτων παντού

Η εκπαίδευση είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και η ΗΡ πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ο μεγάλος εξισορροπιστής  – βοηθώντας να γεφυρωθεί το κενό και να προσεγγίσει κανείς τις κοινότητες που συνήθως υποεκπροσωπούνται και περιθωριοποιούνται. Μέχρι το 2017, η HP είχε προσεγγίσει περισσότερους από 21 εκατομμύρια φοιτητές και ενήλικες εκπαιδευόμενους, σημειώνοντας πρόοδο προς τον στόχο της για την επίτευξη καλύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων για 100 εκατομμύρια άτομα έως το 2025. Μέσω εθελοντικών προσπαθειών, εταιρικών χορηγιών και των προγραμμάτων του HP Foundation, η HP επιδιώκει να λειτουργήσει ως καταλύτης θετικών αλλαγών στις κοινότητες όπου ζούμε, εργαζόμαστε και δραστηριοποιούμαστε. Σε σύγκριση με το 2017, οι ώρες εθελοντισμού των εργαζομένων της HP αυξήθηκαν κατά 62% – 6.400 εργαζόμενοι συνεισέφεραν περίπου 140.000 ώρες σε τοπικές εθελοντικές προσπάθειες σε 48 χώρες, αξίας 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων[6]. Επιπλέον, η HP χορήγησε 23,21 εκατομμύρια δολάρια σε τοπικές κοινότητες μέσω του HP Foundation και μέσω των συνεισφορών των εργαζομένων της. Από το 2016 έως το 2025, η HP δεσμεύεται να συνεισφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια στο HP Foundation και στην κοινότητα συνεισφορών των εργαζομένων της.[7]

Μάθετε περισσότερα

Για να μάθετε περισσότερα, επισκευτείτε το HP Sustainable Impact website, και δείτε την πρόσφατα δημοσιευμένη Έκθεση Αειφορίας 2018 της HP.

[1] Ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό ως ποσοστό του συνολικού πλαστικού που χρησιμοποιείται σε όλους τους υπολογιστές και εκτυπωτές της HP καθώς και στα αναλώσιμα εκτύπωσης που φεύγουν από το εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του έτους αναφοράς. Ο συνολικός όγκος εξαιρεί τα προϊόντα με άδεια χρήσης της μάρκας και τα εξαρτήματα υλικού μετά την αγορά. Το συνολικό ανακυκλωμένο πλαστικό περιεχόμενο (RCP) περιλαμβάνει ανακυκλωμένο πλαστικό, πλαστικό κλειστού κυκλώματος και πλαστικό που προέρχεται από τους ωκεανούς και χρησιμοποιείται στα προϊόντα της HP. Το πλαστικό στους υπολογιστές καθορίζεται βάσει των κριτηρίων οικολογικής σήμανσης EPEAT®. Με την επιφύλαξη σχετικών περιορισμών στη χρήση και διανομή υλικών που προορίζονται για ανακύκλωση ή / και ανακυκλωμένων πρώτων υλών.

[2] Περιέχει 5% ρητίνη πλαστικού που συλλέγεται από τον ωκεανό, η οποία ισοδυναμεί με περισσότερο από τρία ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού 473 mL, σε κάθε οθόνη.

[3] Τα δεδομένα αφορούν τους 12 μήνες που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου του έτους. Τα στοιχεία για το 2016 αφορούν τις αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πουέρτο Ρίκο, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Ασία από επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ και περιλαμβάνουν ένα μήνα δαπανών πριν από τον διαχωρισμό της Hewlett-Packard την 1η Νοεμβρίου 2015. Τα στοιχεία για το 2017 και 2018 αφορούν τις αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο από επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

[4] Οι προμηθευτές κατηγοριοποιούνται ως ιδιοκτησία μειοψηφίας ή ιδιοκτησία γυναικών, όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων.

[5] Τα δεδομένα αφορούν τους 12 μήνες που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου του έτους. Τα στοιχεία για το 2016 αφορούν τις αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πουέρτο Ρίκο, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Ασία από επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ και περιλαμβάνουν ένα μήνα δαπανών πριν από τον διαχωρισμό της Hewlett-Packard Company την 1η Νοεμβρίου 2015. Τα στοιχεία για το 2017 και 2018 αφορούν τις αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο από επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

[6] Ωριαία τιμή βασισμένη στο είδος του εθελοντισμού: $ 150 / ώρα για συμβουλευτική, υπηρεσίες σε οργανισμούς, νομική υποστήριξη, και εργασία βασισμένη σε συγκεκριμένες δεξιότητες . 24,69 $ / ώρα για πρακτική/χειρονακτική εργασία και απροσδιόριστη εργασία. Αξίες προσαρμοσμένες χρησιμοποιώντας δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας για διαφορές αγοραστικής δύναμης μεταξύ των χωρών

[7] Περιλαμβάνει την αξιολόγηση των εθελοντικών ωρών των εργαζομένων, των δωρεών των εργαζομένων και των επιχορηγήσεων του HP Foundation.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ