Daikin: Μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συστημάτων κλιματισμού

Η Daikin ανακοίνωσε ακόμα μια δράση, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την έναρξη της πρωτοβουλίας της για διάθεση Πιστοποιημένου Αναγεννημένου Ψυκτικού Μέσου.
Η Daikin παρέχει ήδη κορυφαία ενεργειακή απόδοση στην αγορά με τη νέα σειρά VRV IV + και τώρα με μια νέα πρωτοβουλία, την Διάθεση Πιστοποιημένου Αναγεννημένου Ψυκτικού Μέσου, προσφέρει έναν ακόμα τρόπο στους πελάτες, να μειώσουν περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα  των συστημάτων κλιματισμού.

Η επιλογή ενός προϊόντος με Πιστοποιημένο Αναγεννημένο Ψυκτικό Μέσο,  σημαίνει  ότι υποστηρίζετε την επαναχρησιμοποίηση ψυκτικού υγρού και αποφεύγετε να παράγονται περισσότερα από 150.000 κιλά νέου πρωτογενούς ψυκτικού υγρού κάθε χρόνο.

Εκπληρώνοντας το περιβαλλοντικό όραμα της Daikin
Η εισαγωγή πιστοποιημένου αναγεννημένου ψυκτικού μέσου αποτελεί βασικό συστατικό του οράματος της Daikin για τη στήριξη της ανάπτυξης μιας κυκλικής οικονομίας, η οποία στοχεύει στο να εξαφανίσει τα απόβλητα και τη ρύπανση, να διατηρεί τα προϊόντα και τα υλικά σε χρήση και να υποστηρίζει την αναγέννηση των φυσικών συστημάτων.
Η ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Daikin για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνεπειών καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της, από την προμήθεια υλικών και την κατασκευή ως την ανάκτηση, τον καθαρισμό και την επαναχρησιμοποίηση. Η αναγέννηση των ψυκτικών μέσων είναι στοιχειώδης για αυτή τη διαδικασία.
Τη σημαίνει Διάθεση Πιστοποιημένου Ανακτημένου Ψυκτικού Μέσου;
O όρος «Διάθεση Πιστοποιημένου Αναγεννημένου Ψυκτικού Μέσου», μια αποκλειστικότητα της Daikin, λειτουργεί σαν μια εγγύηση για τους πελάτες σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα του ανακτημένου ψυκτικού μέσου. Κατόπιν εκτίμησης από ανεξάρτητο εργαστήριο, τα αναγενημμένα ψυκτικά μέσα που χρησιμοποιούνται από τη Daikin είναι της ίδιας ποιότητας με νέα ψυκτικά μέσα και ανταποκρίνονται στα πρότυπα AHRI700.
Μια ανεξάρτητη διαδικασία ελέγχου εξασφαλίζει επίσης ότι το αναγεννημένο ψυκτικό κατανέμεται σε ποσοστό 100% στις μονάδες ανάκτησης θερμότητας VRV IV+ και τις μονάδες της σειράς VRV IV S που παράγονται στο εργοστάσιό Daikin στη Οστάνδη. Αυτό σημαίνει ότι οι παραπάνω μονάδες πληρούν τις προϋποθέσεις του κανονισμού F-gas μέσω ανάκτησης και αναγέννησης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλύτερο για εσάς, καλύτερο για το περιβάλλον
Η αγορά μιας μονάδας ανάκτησης θερμότητας VRV IV+ ή Mini-VRV με Διάθεση Πιστοποιημένου Αναγεννημένου Ψυκτικού Μέσου βοηθά να αποφευχθεί η διάθεση στην αγορά πάνω από 150.000 κιλών νέου ψυκτικού υγρού, δίνοντας με αυτό τον τρόπο αξία σε κάτι που μέχρι σήμερα θεωρούνταν απόρριμμα.
Επιπλέον οι  πελάτες επωφελούνται από την δυνατότητα πρόσβασης σε προϊόντα με τις πλέον αυστηρές περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις, πέρα από εξαιρετική ενεργειακή απόδοση. Η επιλογή μιας πιο βιώσιμης λύσης βοηθά στην καλλιέργεια επίγνωσης εντός της βιομηχανίας γύρω από την ανάγκη αλλά και τα οφέλη της ανάκτησης και ανακύκλωσης ψυκτικών μέσων.
Κάνοντας μια θετική επιλογή
Ο κ. Toshitaka Tsubouchi, Αντιπρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε: “Σαν βιομηχανία, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του ταξιδιού μας προς τη δημιουργία μίας κυκλικής οικονομίας γύρω από το ψυκτικό υγρό που να συμπεριλαμβάνει την παροχή, χρήση, ανάκτηση και ανακύκλωση. Τώρα διανέμουμε το ανακτημένο ψυκτικό αέριο στις σειρές Mini-VRV και στις μονάδες ανάκτησης θερμότητας VRV IV+, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους πελάτες μας ώστε να κάνουν μια θετική επιλογή και να μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε την τεράστια ποσότητα διαθέσιμου ψυκτικού υγρού που υπάρχει σε ήδη υφιστάμενες εγκαταστάσεις.”

Οι νέες μονάδες ανάκτησης θέρμότηταςVRV IV+ και η σειρά μονάδων VRV IV S είναι διαθέσιμες προς παραγγελία. Σύντομα θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες  γύρω από τα πιλοτικά σχέδια της Daikin με στόχο τη βοήθεια πελατών στην ανάκτηση ψυκτικού από υφιστάμενες εγκαταστάσεις τους, ώστε να μπορεί να ανακυκλωθεί και να ανταποκρίνεται στα πρότυπα AHRI700.
Για να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της Daikin προς την ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας και πώς τα ανακτημένα ψυκτικά μέσα χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιό μας στην Οστάνδη επισκεφθείτε το: www.daikin.eu/building-a-circular-economy 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ