Μαθητές από την Κρήτη ανακαλύπτουν τον κόσμο του Τουρισμού

Ο οργανισμός The Tipping Point (TTP) με την υποστήριξη και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, υλοποίησε τη δράση “Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού”.

Σκοπός ήταν η ανάδειξη της αξίας του Τουρισμού, η κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση των μαθητών για τον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς και η ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης που “βλέπει” πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα επαγγελμάτων και εμπειριών εντός τουριστικής σεζόν.

Ομάδες μαθητών από επτά σχολεία των νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, είχαν την ευκαιρία συζητώντας μέσω live video με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου να μάθουν ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που οφείλουν να έχουν τα στελέχη του Τουριστικού κλάδου, πώς  μπορεί να συνδεθεί και να αξιοποιηθεί η κρητική παράδοση με τον Τουρισμό, πώς λειτουργεί μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός κ.ά.

Στελέχη της bluegr Hotels & Resorts από όλα τα τμήματα των ξενοδοχείων και των κεντρικών γραφείων και leaders του LoveGreece.com από τους κλάδους του αγροτουρισμού, της επιχειρηματικότητας, των παραδοσιακών τεχνών κ.ά. αποτέλεσαν μια κοινότητα 31 μεντόρων, προκειμένου να παρουσιάσουν το επάγγελμα με το οποίο ασχολούνται, να μοιραστούν την εμπειρία τους, να απαντήσουν σε ερωτήματα των μαθητών, καθώς και να μιλήσουν στους νέους για τις εναλλακτικές διεξόδους και τις προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, δήλωσαν πως ήταν εξαιρετικής σημασίας και χρησιμότητας δράση, δεδομένου ότι ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού, και πολλοί από τους νέους σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι για εκείνους ήταν πηγή έμπνευσης καθώς και μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να γνωρίσουν νέους ορίζοντες, τάσεις και επαγγελματικά μονοπάτια του Τουρισμού, τα οποία δεν γνώριζαν ή δεν είχαν σκεφτεί.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ