Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Γιορτάζει 15 χρόνια και γίνεται ακόμη πιο «πράσινη»

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Aκόμη πιο ψηλά βάζει τον πήχη όσον αφορά το περιβάλλον η  Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης (Ρίου-Αντιρρίου)  που έχει κατορθώσει την περίοδο 2005-2019 να καταγράψει μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά 30% και εξοικονόμηση 6043 τόνων CO2. Μέσα δε από το στρατηγικό πλάνο «Πράσινη Γέφυρα» και με οδηγό την παραδοχή «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς» έχει θέσει και συγκεκριμένους στόχους για το μέλλον: Μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά περαιτέρω 11% (μείωση 40% σε σχέση με την αρχή της παραχώρησης), αποφυγή εκπομπής ~42.000 τόνων CO2 και συνεχής εκπαίδευση προσωπικού και πελατών σχετικά με την οικολογική οδήγηση.

Η Ελένη Κονδύλη, Προϊσταμένη Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, συμπλήρωσε: «Στη Γέφυρα εργαζόμαστε με ένα συστηματικό τρόπο που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Στο πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης έχουμε ως στόχο και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος. Στους άμεσους στόχους μας είναι η μείωση κατανάλωσης ρεύματος, η μείωση ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και το άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων».   

Ο Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης, προσέθεσε: «Η φροντίδα μας για την προώθηση της οικολογικής (μετριοπαθούς) οδήγησης ξεκινά από το 2009. Σε αυτή την κατεύθυνση, προσπαθούμε μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης να εκπαιδεύουμε τους πολίτες-πελάτες μας. Δέσμευσή μας είναι στα επόμενα χρόνια και μέσα από περισσότερες δράσεις, να την ενστερνιστούν περισσότεροι πολίτες».

Το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από την Γέφυρα προέρχεται 100% από ΑΠΕ ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία η αντικατάσταση του οδοφωτισμού αλλά και του υπόλοιπου φωτισμού(περιοχή διοδίων, κτιριακές εγκαταστάσεις) από LED.

Ακόμη από  το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της Γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε συνεργασία με την εταιρεία Blink, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του τύπου το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα του στόλου της Γέφυρας που μεταφέρει στο αμάξωμά του το σύνθημα της Γέφυρας «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς».  Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την αντικατάσταση του συνόλου των οχημάτων της Γέφυρας από ηλεκτροκίνητα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης για τα 15 χρόνια της Γέφυρας Από τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Γιάννη Φρέρη, παρουσιάστηκαν και τα τρία ιστορικά στάδια ανάπτυξης της εταιρικής υπευθυνότητας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε: 1. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, 2. Εταιρική «Πολιτοσύνη» (όρος που αποδόθηκε στην υπευθυνότητα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. από τον γλωσσολόγο Γ. Μπαμπινιώτη) και 3. Εταιρικός Ακτιβισμός (με εστίαση στα δικαιώματα της γυναίκας). Παρουσίασε επίσης τον εγκαθιδρυμένο διαρκή διάλογο, μέσα από πλατφόρμες συνέργειας με τους πολίτες της περιοχής και τις συλλογικότητές τους, στο περιβαλλοντικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό, αλλά και το αναπτυξιακό πεδίο, με το βλέμμα σε πολιτικές για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα 15 χρόνια της Γέφυρας στο BusinessNews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ