Schneider Electric: Με τρεις νέες δράσεις ενισχύει την κλιματική ουδετερότητα

Η Schneider Electric ανακοίνωσε στο πλαίσιο της Climate Week NYC 2019 την ενίσχυση της δέσμευσής της για κλιματική ουδετερότητα με τρεις νέες δράσεις.

Η πρώτη δράση αφορά την επιτάχυνση του στόχου για ουδέτερο αποτύπωμα του άνθρακα το 2030 σε ολόκληρο το οικοσύστημα, κατά πέντε έτη μέχρι το 2025, η δεύτερη αφορά την επίτευξη μηδενικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030 ως μέρος του επικυρωμένου στόχου SBT. Τέλος, η τρίτη σχετίζεται με τη συνεργασία με τους προμηθευτές για μια εφοδιαστική αλυσίδα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αναμένεται να συμβάλουν στο στόχο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) που αφορά στον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας, διατηρώντας την τιμή σε 1,5°C. Η Schneider Electric προτρέπει επίσης τις εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ευημερία της κοινωνίας μας. Πρέπει να συνεργαστούμε για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να περιορίσουμε την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «στη Schneider Electric, η δέσμευσή μας για την ουδετερότητα του άνθρακα είναι συνυφασμένη με τις επιχειρηματικές αποφάσεις και τη διοίκησή μας, αλλά χρειάζεται να κάνουμε όλο και πιο γρήγορα βήματα. Όχι μόνο επιταχύνουμε τις δεσμεύσεις μας ως προς την ουδετερότητα του άνθρακα, μετακινώντας το χρονοδιάγραμμά μας, αλλά ταυτόχρονα καλούμε τους υπόλοιπους να αναλάβουν πιο αποφασιστικές δράσεις για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την καθιέρωση πιο βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας».

Στο πλαίσιο της ουδετερότητας του άνθρακα, η Schneider Electric έχει δημιουργήσει αρκετά δίκτυα ασφαλείας, για να εξασφαλίσει ότι οι κοινότητες δεν θα επηρεαστούν αρνητικά κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Το πρόγραμμα Access to Energy της εταιρείας θα προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030 και θα εκπαιδεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους έως το 2025.

Η εταιρεία διαθέτει δύο επενδυτικά οχήματα που αποσκοπούν στην υποστήριξη startups, η δραστηριότητα των οποίων συμβάλλει στην SDG7 (καθαρή και προσιτή ενέργεια) μέσω μετοχικών κεφαλαίων. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές (Αφρική, Ινδία και Νοτιοανατολική Ασία) που έχουν πρόσβαση στην ενέργεια και να μειωθεί ο αριθμός των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν ενεργειακή αποστέρηση στην Ευρώπη.

«Η πρόσβαση στην ενέργεια είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε επίγνωση των επιπτώσεων της κατανάλωσης ενέργειας στο περιβάλλον», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire. Επιπλέον, ανέφερε ότι: «πρέπει να βρούμε τρόπους για να προσφέρουμε σε αυτούς τους πληθυσμούς πρόσβαση στην ενέργεια και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο».

Συνεργασία για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας

Τα τελευταία 15 χρόνια, η Schneider Electric δεσμεύτηκε απέναντι στους πελάτες της να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα μέσω καινοτόμων προσφορών και στρατηγικών. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επιτρέπουν στην εταιρεία να ολοκληρώσει με επιτυχία την ουδετερότητα του άνθρακα το 2025 και να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας εφοδιαστικής αλυσίδας μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050.

«Η δέσμευση για την ουδετερότητα του άνθρακα ως προς την εφοδιαστική αλυσίδα μας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν πρότυπα και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες», σημείωσε ο Gilles Vermot Desroches, Sustainability Chief Officer της Schneider Electric. Ακόμη, ανέφερε ότι: «η αλλαγή του κλίματος μπορεί να αποφευχθεί μόνο μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας και η Schneider Electric θα συνεχίσει να πρωτοπορεί με προϊόντα και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην επίτευξη μιας ουσιαστικής προόδου σύμφωνα με τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

Η Schneider Electric υιοθετεί μια συλλογική προσέγγιση στις περιβαλλοντικές λύσεις για μηδενική εκπομπή άνθρακα, με προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιηθούν από εταιρείες σε όλα τα στάδια της βιωσιμότητάς τους. Το πρόγραμμα Smart Factory της εταιρείας, για παράδειγμα, εφαρμόζει τις λύσεις EcoStruxure™ σε ολόκληρη την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Το πρόγραμμα καταδεικνύει ότι το EcoStruxure αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για ενεργειακή απόδοση, ενώ η υπηρεσία Energy & Sustainability Services (ESS) της Schneider Electric βοηθά τους πελάτες να προσδιορίσουν σε ποσότητα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για να παρακολουθήσουν την πρόοδό τους. Η Schneider Electric Exchange, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα, παρέχει επίσης μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει νέες καινοτόμες ιδέες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο ενεργειακό οικοσύστημα.

Η Schneider Electric ενισχύει επίσης τη συμβολή της στην SDG17 (Συνεργασίες για την ολοκλήρωση των στόχων), συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Business Ambition for 1.5°C και στην Global Compact LEAD group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ