Καμπάνια για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού 

Με μια καμπάνια που ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ένα μήνα, Έλληνες και ξένοι και, ειδικά, οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα ενημερωθούν και επίσημα για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, ενός ιδιαίτερα σημαντικού οδικού άξονα, που συνδέει την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο (Ελευσίνα-Κόρινθο-Πάτρα) όχι μόνο με την υπόλοιπη χώρα μας, αλλά και με την Ευρώπη. Ο στρατηγικής σημασίας υπερσύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 202χλμ.,  αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού των περιοχών αυτών και την προβολή προορισμών όπως τα ιστορικά Καλάβρυτα, μια ιστορική πόλη γνωστή, μεταξύ άλλων, και για το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο της.

Για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2008 με συγχρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και ολοκληρώθηκε το 2017 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το Ελληνικό Δημόσιο και η Ε.Ε. συνέβαλαν με 845 εκατ. €, οι χρήστες, μέσω διοδίων, με 652 εκατ. € και οι ιδιώτες που υπέγραψαν σύμβαση παραχώρησης 30 ετών, συνέβαλαν με 875 εκατ. €. Η εν λόγω σύμβαση, η οποία ανατέθηκε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, με στόχο να παρέχει στους οδηγούς σύντομες, ασφαλείς διαδρομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως ενημερώσεις για το χρόνο ταξιδιού, τις συνθήκες κυκλοφορίας και την πρόγνωση καιρού, καθώς και να διευκολύνει την προσβασιμότητα σε τουριστικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ολοκλήρωση της κολοσσιαίας αυτής κατασκευής έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην ποιότητα της εμπειρίας των διερχομένων οδηγών. Επιπλέον, ο αυτοκινητόδρομος ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη και την οικονομία, όχι μόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καθώς εκτός από το ότι διευκολύνει την τις εξαγωγές της αγροτικής παραγωγής, τη θέτει και στο επίκεντρο του εμπορίου της Κεντρικής Ευρώπης. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι η ολοκλήρωση του τόσο ασφαλούς αυτού οδικού άξονα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων μεταξύ 2008 και 2018 κατά 93%! Αυτό και μόνο καταδεικνύει τον τεράστιο ρόλο που παίζουν τέτοιες σύγχρονες υποδομές στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων τα οποία, στην Ελλάδα, έχουν λάβει δυστυχώς διαστάσεις εθνικής τραγωδίας.

Η Ολυμπία Οδός είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα παροχής υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο που διαθέτει εγκαταστάσεις για την άνεση των ταξιδιωτών, όπως Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), παρκινγκ και WC, τηλέφωνα SOS, κλπ.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας προβολής του νέου αυτοκινητόδρομου,και προκειμένου να αναδειχτεί αυτό το περιφερειακό ορόσημο και η σημαντική συμβολή του την ανάπτυξη και την οικονομία, όχι μόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, έχει εγκατασταθεί ειδική διαδραστική πινακίδα για την ενημέρωση των ταξιδιωτών, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Πελατών Ψαθόπυργου με ενσωματωμένο πρόγραμμα λήψης και επεξεργασίας φωτογραφιών που προσκαλεί τους περαστικούς να συμμετάσχουν ενεργά τραβώντας μία προσωπική τους φωτογραφία για να τη μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εκστρατεία για την προβολή της Ολυμπίας Οδού, θα διαρκέσει από 7 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου, αξιοποιώντας τόσο υπαίθριες όσο και ψηφιακές μορφές επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ