ΔΕΛΤΑ: Ο νέος απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας

Η ΔΕΛΤΑ δημοσίευσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί η ελληνική εταιρεία σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες για την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, η εταιρεία κατόρθωσε και το 2018, να ενσωματώσει πλήρως στον στρατηγικό σχεδιασμό της τους πέντε άξονες του μοντέλου Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Οι άξονες αυτοί είναι η χρηστή εταιρική διακυβέρνηση και οικονομική ευρωστία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της κοινωνίας, η φροντίδα για το περιβάλλον, η υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της και το δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, σε αυτή την έκδοση του Απολογισμού, η ΔΕΛΤΑ προχώρησε στη σύνδεση των πέντε αξόνων εταιρικής υπευθυνότητας με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs), καθώς αναγνωρίζει τη σημασία της εμπλοκής των επιχειρήσεων και οργανισμών στην επίτευξη των παγκόσμιων αυτών στόχων.

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η στήριξη της πρωτογενούς ελληνικής παραγωγής, παραμένοντας ο μεγαλύτερος αγοραστής γάλακτος από Έλληνες κτηνοτρόφους και απορροφώντας το ¼ της ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Από το 2012 υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης ΓΑΙΑ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων με δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης, ενώ η συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς για τη Συμβολαιακή Κτηνοτροφία στον τομέα του γάλακτος, συνεχίστηκε και το 2018, εξασφαλίζοντας στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους την απαιτούμενη ρευστότητα με ικανοποιητικούς όρους.

Για περισσότερα από 65 χρόνια και με τη γνώση του φρέσκου γάλακτος, η ΔΕΛΤΑ παράγει καινοτόμα προϊόντα, άριστης ποιότητας, υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής γεύσης. Η αναζήτηση της καινοτομίας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή, αποτελεί προτεραιότητα της. Άλλωστε είναι η πρώτη εταιρεία γαλακτοκομικών στην Ελλάδα που επένδυσε στη δημιουργία πιλοτικών εγκαταστάσεων Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντων (R&D), η πρώτη που πιστοποιήθηκε κατά ISO και δημιούργησε πιστοποιημένο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας.

Η εξαγωγική της δραστηριότητα συνεχίστηκε το 2018 με είσοδο στην αγορά της Γαλλίας, και συνέχιση της παρουσίας της σε Ιταλία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Μάλτα, Γερμάνια, Λιβύη, ΗΠΑ, Κίνα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη κ.α.

Η στήριξη της κοινωνίας και ειδικότερα των παιδιών και της οικογένειας, αποτελεί βασικό συστατικό του πλάνου δράσεών της. Αποδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία με πράξεις, αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις στους άξονες της στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. To 2018 η ΔΕΛΤΑ ξεκίνησε τη συστηματική στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS και των Μητέρων SOS, προσφέροντας σε τακτική βάση γάλα και γιαούρτι στα παιδιά, αλλά και σχολικά είδη. Παράλληλα, στηρίζει με προϊόντα, 1.000.000 μερίδες κάθε χρόνο, πλήθος αξιόπιστων φορέων και Ιδρυμάτων, όπως το Μαζί για το Παιδί, το Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου, την Τράπεζα Τροφίμων, σχολεία και ειδικά σχολεία, γηροκομεία και Κοινωνικές Δομές Δήμων σε όλη τη χώρα.

Η ΔΕΛΤΑ εφαρμόζει περιβαλλοντική πολιτική σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της, φροντίζοντας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειώσει κατά 43% τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες της, ενώ συμμετείχε πρόσφατα σε σημαντικό ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό έργο.

Η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, μέσω των επιχειρηματικών και κοινωνικών δράσεών της, είναι διαχρονικός στόχος της εταιρείας. Αυτή η προστιθέμενη αξία – το κοινωνικό προϊόν της ΔΕΛΤΑ – απευθύνεται σε όλους τους συμμέτοχούς της και συμβάλλει στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του 2018, έλαβε 18 διακρίσεις για τις δραστηριότητες και την υπεύθυνη λειτουργία της.

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΔΕΛΤΑ έχει συνταχθεί με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του διεθνούς προτύπου GRI Standards. Συνολικά παρουσιάζονται 102 δείκτες παρακολούθησης της επίδοσης (Key Performance Indicators), οι οποίοι αφορούν στα 20 ουσιαστικά θέματα που έχει αναγνωρίσει ως πλέον κρίσιμα για την πορεία και ανάπτυξή της.

Τον Απολογισμό 2018 της ΔΕΛΤΑ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.delta.gr στην ενότητα Εταιρική Υπευθυνότητα ή πατώντας στο www.delta.gr/eke/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ