Εσπερίδα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις»

Ο όμιλος Direction Business Network διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις», την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00.

Κάθε δήμος, κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη πόλη καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών. Η μετατροπή μιας πόλης σε «έξυπνη πόλη» είναι πρόκληση. Η μετατροπή μιας πόλης σε «ασφαλή και έξυπνη πόλη» είναι αναγκαιότητα. Είναι ο τρόπος να παραμείνουν οι πόλεις μας ζωντανές, λειτουργικές, ασφαλείς και ανταγωνιστικές.

Το μέλλον απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό του αστικού ιστού αλλά και των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων και των διοικούντων. Η επιτυχία κάθε δημάρχου θα έρθει αξιοποιώντας εφαρμογές και συστήματα υψηλής τεχνολογίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των επικοινωνιών αλλά και σε κάθε τομέα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών. Η εσπερίδα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» παρουσιάζει προτάσεις και λύσεις που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με το βλέμμα στραμμένο στον εικοστό αιώνα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί τώρα να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα, θέτοντας τις υψηλές τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών.

Η συμμετοχή της Wind, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα, αποτελεί εγγύηση και μας καθοδηγεί με σιγουριά στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Επίσης, στο ελληνικό κοινό συστήνεται η πρωτοπόρος ισραηλινή εταιρεία Mobileye, μέλος του παγκόσμιου ομίλου Intel Company. Η Mobileye είναι η δημιουργός του καινοτόμου συστήματος πρόληψης και αποφυγής ατυχημάτων ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερες από 25 αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Με το Mobileye 8 Connect η εταιρεία φέρνει την επανάσταση στις «Έξυπνες Πόλεις», καθώς συμβάλλει παράλληλα και στη δημιουργία «Ασφαλών Πόλεων». Τα συστήματα καταγραφής, επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων και πληροφοριών μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος κάθε δήμου και κάθε δημότη.

«ΕΞΥΠΝΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ»
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00
Συνεδριακό Κέντρο
Maroussi Plaza

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ