bwin: Απολογισμός δράσεων κοινωνικής ευθύνης 2019

H bwin, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του κοινωνικού της αποτυπώματος για το 2019, μέσω 32 πρωτοβουλιών και δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας. Πάνω από 27 τοπικές κοινωνίες (σε κάθε γωνιά της χώρας) καθώς και περίπου 40.000 παιδιά, νέοι και οι οικογένειες τους υποστηρίχτηκαν έμμεσα ή άμεσα από τις πρωτοβουλίες της bwin. Το 2019, η bwin υποστήριξε το έργο 14 αναγνωρισμένων Φορέων, Ιδρυμάτων και Σωματείων.

Η συμβολή της bwin στην τοπική κοινωνία (Γιατροί του ΚόσμουΠυροσβεστικό ΣώμαΜπορούμε) αλλά και στα παιδιά και στους νέους (ΕΛΕΠΑΠΈνωση Μαζί για το ΠαιδίΠόρτα ΑνοιχτήMake-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή ΕλλάδοςΚιβωτός του Κόσμου) ήταν ιδιαιτέρα σημαντική και καθοριστική. Μέσω πρωτοβουλιών και στοχευμένων δράσεων εξασφάλισε ένα ακόμα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον ανταποδίδοντας στην κοινωνία την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που της δείχνει!

Γιατροί του Κόσμου

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων, οι Γιατροί του Κόσμου, πραγματοποίησαν προγράμματα ιατρικών αποστολών σε ακριτικά σημεία ανά την Ελλάδα. Ο  Άγιος Ευστράτιος (τον Μάρτιο), τα Ψαρά (τον Σεπτέμβριο), οι Φούρνοι Κορσεών (τον Οκτώβριο) και το Καστελλόριζο (τον Νοέμβριο) αποτέλεσαν τα 4 ακριτικά νησιά στα οποία κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου, παρείχαν δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους! Συνολικά πάνω από 600 μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες μεταξύ των οποίων: Παθολόγος, Γυναικολόγος, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Καρδιολόγος και Οφθαλμίατρος ο οποίος συνοδευόταν από τη σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι διανύθηκαν πάνω από 1600 ναυτικά μίλια και πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις από και προς τα νησιά συνολικής διάρκειας άνω των 62 ωρών με πλοίο και αεροπλάνο.

ΕΛΕΠΑΠ

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα η ΕΛΕΠΑΠ και η bwin εγκαινίασαν τέσσερεις πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Στην Θεσσαλονίκη επίσης, η εταιρεία υποστήριξε εκ νέου την κατασκευή της πρότυπης παιδικής χαράς για όλα τα παιδιά. Μια παιδική χαρά στην οποία τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ μπορούν πλέον να κάνουν με ασφάλεια κούνια, τσουλήθρα και τραμπάλα ακόμη και αυτά που βρίσκονται και σε αναπηρικό αμαξίδιο, απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού και με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από εμπόδια και διακρίσεις.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

H bwin, στήριξε το έργο και των εννέα (9) Σωματείων & Οργανισμών που βρίσκονται στην Ένωση ενώ παράλληλα προσέφερε ουσιαστική υποστήριξη στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της. Μεταξύ άλλων:

  • Προμήθεια εξοπλισμού για το χώρο της πισίνας θεραπείας στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
  • Στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων των νηπίων «Παπαστράτειου Παιδικής Στέγης Αθηνών» για ένα χρόνο
  • Ενίσχυση προγράμματος αποκατάστασης άπορων παιδιών. Παρέχονται ατομικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας στα ίδια και στους γονείς τους, καθώς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση και Συμβουλευτική στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».
  • Ενίσχυση του προγράμματος «Το δέντρο της ζωής» της «Μέριμνας», εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο.
  • Ανανέωση μέρους του εξοπλισμού εργαστηρίου επαγγελματικής κατάρτισης του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».
  • Εξασφάλιση διαμονής άπορων γονέων από την Περιφέρεια που το παιδί τους νοσηλεύεται στα νοσοκομεία Αθηνών, με την «Πνοή» Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού.
  • Στήριξη του «Μαραθώνιου Σύρου» μέσω της συμμετοχής της ομάδας “Run για να αλλάξει τον διαβήτη” την οποία δημιούργησε η «Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη»
  • Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για τα παιδιά από το Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»
  • Παιδιά της Ένωσης, συμμετείχαν στα καλοκαιρινά camps μπάσκετ, τον Ιούλιο στο ΣΕΦ.
  • Δωρεά van στην Ένωση για να μεταφέρει τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε οικογένειες όλης της Αττικής που το έχουν ανάγκη.
  • Δεκάδες παιδιά της Ένωσης, παρακολούθησαν προπονήσεις και αγώνες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και προπονήθηκαν σε Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταθλητές ολυμπιακών αγωνισμάτων. Οι Κατερίνα Δαλάκα (Πρωταθλήτρια στίβου), Θεοδώρα Γκουντούρα (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας), Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (Πρωταθλητής Καράτε) είναι μερικοί από τους ένδεκα (11) αθλητές του προγράμματος «bwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

Τέλος και φέτος, στο πλαίσιο της μεγάλης χορηγίας της bwin στην ΚΑΕ Ολυμπιακός στους εκτός έδρας αγώνες της Ομάδας σε χώρες που δεν δραστηριοποιείται η bwin, προβλήθηκε το λογότυπο της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας.

Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Η bwin, στηρίζοντας το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), εκπλήρωσε πέντε (5) ευχές παιδιών από ολόκληρη την Ελλάδα, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο Μάρκος (4 ετών), ο Νικόλαος (3 ετών), ο Παναγιώτης (11 ετών), ο Ιωάννης (11 ετών) και ο Γιώργος (12 ετών), είναι πλέον πιο χαρούμενοι και ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Εταιρία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Η bwin είναι ένας από τους μεγάλους δωρητές που στηρίζουν τη δημιουργία μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 9 ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με το όνομα «Αριάδνη». Η Στέγη θα προσφέρει στους διαμένοντες εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες

Κιβωτός του Κόσμου

Η bwin προσέφερε τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα για 600 παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιάς, Άνοιξη, Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, Χίος και Βόλος)

Μπορούμε

Η bwin υποστήριξε το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη διάσωση & προσφοράς χιλιάδων γευμάτων προς συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Επίσης, μέσω διαρκούς εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της εταιρείας στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή», σώθηκαν & προσφέρθηκαν σχεδόν ένας τόνος αδιάθετα προϊόντα από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών της Αττικής τροφίμων, τα οποία παραδόθηκαν σε κοντινούς κοινωφελείς φορείς και ιδρύματα.

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης για το 2019, η bwin βρέθηκε στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στις υπηρεσιακές του ανάγκες. Μέσω της πρωτοβουλίας της bwin, αποφασίστηκε η δωρεά νέων ελαστικών σε έξι πυροσβεστικά οχήματα για να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τα οχήματα αυτά επιχειρούν σε Αττική (1η ΕΜΑΚ) και Δυτική Μακεδονία (ΠΣ Κοζάνης) και είναι από βοηθητικά jeep και pickup μεταφοράς υλικού και άμεσης επέμβασης έως λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού (πεζοπόρα τμήματα) και μεγάλο υδροφόρο όχημα.

Νέα Γενιά Ολυμπιονικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η bwin, υποστηρίζει έμπρακτα ένδεκα ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων. Οι πρωταθλητές προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους και κυνηγούν το όνειρό τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, μέσω του προγράμματος bwinners: «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

Η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, δήλωσε: «Από την έναρξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, ο 2018, έως και σήμερα η bwin, μέσω του προγράμματος bwincares έχει βρεθεί δίπλα σε χιλιάδες παιδιά και νέους καθώς και σε δεκάδες κοινωνίες στην Ελλάδα. Αυτό μας γεμίζει ιδιαίτερη περηφάνια αλλά παράλληλα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερες ανθρωπιστικές ανάγκες και να σταθούμε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε

Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Δείτε το βίντεο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της bwin: https://youtu.be/4TNlHRzZfcE

bwincares: Η bwin – μέσω στοχευμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών – υποστηρίζει πανελλαδικά Ιδρύματα και Φορείς που σαν στόχο έχουν να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στην κοινωνία που δραστηριοποιούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ