Η INTERAMERICAN για τους άστεγους και άπορους του Δήμου Αθηναίων

Η εταιρεία πρoσέφερε το καθιερωμένο γεύμα αλληλεγγύης σε 1.300, περίπου, άστεγους και άπορους πολίτες. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ), Γρηγόρης Λέων, πέρα από τις ευχές, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει τα ωφελούμενα άτομα, που φθάνουν τα 26.000 και εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι οικογένειες με παιδιά.

Το ΚΥΑΔΑ είναι ένας φορέας που προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους άστεγους και άπορους κατοίκους της πόλης, παρέχοντας βοήθεια ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική επανένταξη. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 και σήμερα, υποστηρίζει με διανομή συσσιτίου σε καθημερινή βάση περίπου 1.500 άτομα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που το ΚΥΑΔΑ υλοποιεί, περιλαμβάνεται και η διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, με την ειδική ομάδα «Δράση στον δρόμο».

Η ομάδα πραγματοποιεί προσεγγίσεις στους δρόμους της Αθήνας προσπαθώντας να κινητοποιήσει, να ενημερώσει και -όπου μπορεί- να εντάξει άστεγους σε δομές φιλοξενίας, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα άμεση, πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, νερό, ζεστά ροφήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χυμούς, ρούχα, κλινοσκεπάσματα). Στις δομές του ΚΥΑΔΑ φιλοξενούνται, σήμερα, περί τα 150 άτομα.

Η INTERAMERICAN είναι αρωγός του έργου του ΚΥΑΔΑ από το 2012, με τακτική χορηγία των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς και με προσφορά, κατά την περίοδο της κρίσης, σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων από την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων και συνεργατών της.

Αναφερόμενος στην υποστηρικτική συνεργασία της INTERAMERICAN, ο κ. Λέων υπογραμμίζει πως η αλληλεγγύη είναι μια συλλογική υπόθεση και η σταθερή συνεισφορά της εταιρείας συμβάλλει στην ποιότητα του κοινωνικού πολιτισμού στην Αθήνα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την INTERAMERICAN, που στάθηκε για μια ακόμη φορά αρωγός μας, ως χορηγός του πρωτοχρονιάτικου γεύματος για συνανθρώπους μας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να χαρίσει σε αυτούς τους ανθρώπους την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικογενειακής θαλπωρής κατά τις γιορτινές ημέρες, είναι για εμάς σημαντική»
τονίζει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ