Η δέσμευση της Schneider Electric για τη βιωσιμότητα κατέλαβε κορυφαίες θέσεις

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, κατέλαβε δύο σημαντικές θέσεις σε κατατάξεις – συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας θέσης μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων επιχειρήσεων διεθνώς (Global 100 Most Sustainable Corporations) από το περιοδικό Corporate Knights και της θέσης στην κατάταξη Carbon Disclosure Project (CDP) “A-List” για ένατη συνεχή χρονιά. Οι θέσεις στις κατατάξεις ανακοινώθηκαν κατά την έναρξη του World Economic Forum στο Νταβός, στο οποίο η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποτελεί ένα κυρίαρχο ζήτημα.

Αναγνώριση για τους περιβαλλοντικούς δείκτες και τον κώδικα δεοντολογίας

Η Schneider Electric βρέθηκε στην 29η θέση στην κατάταξη μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών διεθνώς από το περιοδικό Corporate Knights για έβδομη χρονιά και 1η στην κατηγορία της. Για να δημιουργηθεί η τελική λίστα των 100 εταιρειών, περισσότερες από 7.500 εταιρείες αξιολογήθηκαν με βάση 21 δείκτες απόδοσης που περιλαμβάνουν τη διαχείριση των πόρων και των εργαζομένων, τη χρηματοοικονομική διαχείριση, τα καθαρά έσοδα και την απόδοση των προμηθευτών.

Η Schneider Electric κατατάχθηκε επίσης στην CDP “A-List”– μεταξύ άλλων 179 εταιρειών – για ένατη συνεχή χρονιά. Η διαδικασία βαθμολόγησης του CDP θεωρείται το χρυσό πρότυπο της εταιρικής περιβαλλοντικής διαφάνειας και πηγή πληροφοριών όσον αφορά στη βιωσιμότητα για τους πελάτες και τους επενδυτές. Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε για τις δράσεις της σχετικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον περιορισμό των κλιματικών κινδύνων.

Ορισμένα επιτεύγματα του SSI στο τρίμηνο του 2019:

·         Βοήθησε τους πελάτες να εξοικονομήσουν 88 εκατομμύρια τόνους CO2

·         Η απόδοση του CO2 στη μεταφορά βελτιώθηκε κατά 8,8%

·         45% κατανάλωση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως

·         Κατανάλωση άνω των 77.000 τόνων πρωτογενών πόρων που αποφεύγονται με κυκλικές προσφορές

Η Schneider Electric υπερβαίνει τους δικούς της στόχους βιωσιμότητας

Και οι δύο κατατάξεις αναγνώρισαν τη δέσμευση της Schneider Electric για βιωσιμότητα, όπως υπολογίζεται μέσω του Schneider Sustainability Impact (SSI). Το SSI, το οποίο δημοσιεύεται ανά τρίμηνο και αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για τους επενδυτές, αξιολογεί την πρόοδο της εταιρείας ως προς τις φιλόδοξες δεσμεύσεις της για βιωσιμότητα, μέσω 21 βασικών δεικτών απόδοσης σχετικά με το κλίμα, την κυκλική οικονομία, την υγεία και την ισότητα, την ηθική και την ανάπτυξη. Η εταιρεία ανανέωσε  και αύξησε τους στόχους της σε εννέα από αυτούς τους δείκτες στο τέλος του 2019.

«Η έκτακτη ανάγκη για διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και των σχετικών οικονομικών κινδύνων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας. Πρέπει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την ενέργεια, τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε κτίρια, βιομηχανίες και πόλεις και εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία, για να δρομολογήσουμε μια διαφορετική πορεία προς έναν καθαρό κόσμο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Αυτά τα θέματα είναι καθοριστικής σημασίας και πρέπει να είναι υψηλά στην ατζέντα του φετινού World Economic Forum», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Schneider Electric, Pascal Tricoire. «Στη Schneider Electric, η δέσμευσή μας για την ουδετερότητα του άνθρακα είναι συνυφασμένη με τις επιχειρηματικές αποφάσεις και τη διοίκησή μας. Ωστόσο, όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα όλο και πιο γρήγορα. Η αναγνώριση των προσπαθειών μας τόσο από το CDP, όσο και από το Corporate Knights είναι ένα πολύ θετικό βήμα και μας δίνει ώθηση».

Ισχυρή δυναμική για τη βιωσιμότητα το 2019

Το 2019, η Schneider Electric ανέπτυξε ισχυρή δυναμική στις προσπάθειές της για την προώθηση της βιωσιμότητας και των πρακτικών ενσωμάτωσης. Τον Αύγουστο του 2019, η εταιρεία συμμετείχε στο Business for Inclusive Growth (B4IG) του OECD, μια σύμπραξη 34 πολυεθνικών εταιρειών που δεσμεύτηκαν για την προώθηση των  ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη δημιουργία χώρων εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και την ενίσχυση της ένταξης σε όλα τα επιχειρηματικά τους οικοσυστήματα. Μέσω του B4IG, η Schneider Electric θα αναπτύξει την πρωτοβουλία της για την κοινωνική καινοτομία για την αντιμετώπιση της φτώχειας στον ενεργειακό τομέα, η οποία υποστηρίζει 42 έργα και ωφελεί άμεσα περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.

Τον Σεπτέμβριο, η Schneider Electric ανακοίνωσε στην Climate Week NYC ότι επιτάχυνε το στόχο της για το 2030 ως προς την ουδετερότητα του άνθρακα στο δικό της οικοσύστημα κατά πέντε έτη έως το 2025, ενώ συνεργάστηκε με όλους τους προμηθευτές για ουδέτερη εκπομπή άνθρακα όσον αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2050. Οι δεσμεύσεις αυτές επαναβεβαιώθηκαν στην COP25 της Μαδρίτης τον Δεκέμβριο.

Ο όμιλος έχει υπογραμμίσει τη δέσμευσή του συνδυάζοντας οικονομικά κίνητρα περισσότερων από 50.000 υπαλλήλων και σχεδόν 3.000 ανώτερων στελεχών για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, εξασφαλίζοντας ότι οι φιλοδοξίες και οι ανταμοιβές του ομίλου είναι κοινές σε όλη την εταιρεία.

Οι προσπάθειες της Schneider Electric αντανακλώνται και σε άλλες κατατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των δεικτών Dow Jones Sustainability World Index για έβδομη συνεχή χρονιά, FTSE4GOOD Environmental Leaders Europe 40, μια θέση στην κατάταξη ΑΑΑ με την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων MSCI και την ένταξη στο Vigeo Eiris World120, Europe120 και France 120, δείκτες μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών όσον αφορά στα επιτεύγματα της εταιρικής ευθύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ