Παναθηναϊκός ΑμεΑ: «Μαχητές είμαστε όλοι»

Το Sputnik βρέθηκε στην προπόνηση του τμήματος μπάσκετ με αμαξίδιο του τριφυλλιού και είδε τη θέληση, τη δύναμη και την αγάπη που έχουν οι παίκτες του για τη ζωή.

«Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει», είχε πει ο Μέγας Αλέξανδρος και οι παίκτες του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού με αμαξίδιο το έχουν κάνει μότο τους.

Οι πράσινοι, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, έχουν δημιουργήσει αρκετά τμήματα ΑμεΑ, με αυτό του μπάσκετ να παίζει, για πρώτη φορά φέτος, στην Α1, κάνοντας πρεμιέρα το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Θέληση, δύναμη και αγάπη

Το Sputnik βρέθηκε σε μια προπόνηση του τμήματος μπάσκετ με αμαξίδιο του τριφυλλιού και είδε τη θέληση, τη δύναμη και την αγάπη που έχουν οι παίκτες αυτής της ομάδας και συνομίλησε με τον προπονητή, έναν αθλητή και μια αθλήτρια.

Ο κόουτς Κωνσταντίνος Χρόνης, ο παίκτης Χρήστος Μαρτσάκης και η Ιωάννα Χρονοπούλου μίλησαν για το αγαπημένο τους σπορ και όχι μόνο.

Xρόνης: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μπάσκετ με αμαξίδιο, Κωνσταντίνος Χρόνης μίλησε στο Sputnik για το νέο τμήμα του τριφυλλιού που δημιουργήθηκε το 2018:

«Είμαι στο χώρο πολλά χρόνια και, πάντα λέγαμε ότι, αυτό που λείπει από το πρωτάθλημα μας, είναι οι λεγόμενες ομάδες να φτιάξουν αντίστοιχα τμήματα ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο και κατ’ επέκταση στα υπόλοιπα αθλήματα. Το 2018, η ιδέα υλοποιήθηκε με πρωτεργάτη τον Bαγέλλη Παπαλιό και ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ. Πρώτα το μπάσκετ, που είναι και το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε, και μετά, σταδιακά, άνοιξαν και τα υπόλοιπα τμήματα. Έκανε η ΑΕΚ ομάδα πέρσι και έχει και ο Άρης Θεσσαλονίκης».

Κάθε αρχή λένε και δύσκολη με τον πράσινο κόουτς να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, λέγοντας: «Καταφέραμε σε μια χρονιά να κάνουμε αρκετά πράγματα. Στελεχώσαμε με νέα παιδιά και πιο έμπειρα παιδιά την ομάδα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί την πρώτη σεζόν και τώρα προετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη σεζόν στην Α1 κατηγορία».

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο απέναντι στον Άρη στο Αλεξάνδρειο:

«Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά, έχουν πάρει ξένους παίκτες, όπως και εμείς. Οπότε, ακόμα, δεν έχουμε σαφή εικόνα, θα παίξουμε κάποια παιχνίδια και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πιστεύω να πάμε προς τα πάνω, θα είμαστε ανταγωνιστικοί», είπε ο κόουτς Χρόνης για τον στόχο του τριφυλλιού.

«Ο κόσμος να τους βλέπει ως αθλητές»

Ο Παναθηναϊκός είναι ο κόσμος του και τον ακολουθεί παντού και όλοι έχουν την ίδια άποψη: «Αυτό που έγινε πέρσι με τον κόσμο ήταν πρωτόγνωρο. Πιστεύω ποτέ ξανά στην ιστορία του μπάσκετ μα αμαξίδιο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι στον χώρο από το 2003 και δεν το έχω ξανά δει. Ειδικά στα εκτός έδρας. Πήγαμε σε Πάτρα, Κρήτη, Κομοτηνή και ο κόσμος ήταν μαζί μας από το αεροδρόμιο», επισήμανε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στους φιλάθλους της ομάδας:

«Τους καλώ να έρθουν να δουν τα παιδιά να αγωνίζονται, να τους βλέπουν ως αθλητές και να τους έχουμε δίπλα μας όλη τη χρονιά.  Το πιο σημαντικό είναι να βλέπουν τα παιδιά να αγωνίζονται. Είναι ένα εντυπωσιακό σπορ και ίσως το πιο θεαματικό από τα παραολυμπιακά. Θα τους αποζημιώσουμε με το θέαμα που θα προσφέρουμε».

«Απλά είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με αναπηρία»

Ήρωες και μαχητές της ζωής είναι κάποιες από τις λέξεις που δεν αρέσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού ΑμεΑ να ακούν για τους ίδιους: «Είναι ένας όρος που στην πραγματικότητα δεν θέλουν πάρα πολύ να τον ακούνε γιατί θέλουν να αντιμετωπίζονται ως αθλητές. Αυτό που κάνουν είναι σπορ και εγώ είμαι εδώ μόνο για να κάνουμε σπορ. Είναι ένα άθλημα πολύ θεαματικό, έχει πολύ υψηλά στάνταρ, Βλέπετε φάσεις πολύ θεματικές και οι παίκτες θέλουν να αντιμετωπίζονται ως πρωταγωνιστές ενός αθλήματος. Απλά είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με αναπηρία», υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Χιόνης.

«Ένα αγωνιστικό αμαξίδιο καινούριο μπορεί να έχει 4.000-5.000 ευρώ»

Ο κόσμος φωνάζει ΠΑΡΩΝ σε κάθε γήπεδο που παίζει η πράσινη φανέλα, υπάρχει όμως βοήθεια και από αλλού. Την απάντηση δίνει ο προπονητής, επισημαίνοντας: «Υπάρχει στήριξη, αλλά πάντα υπάρχει το καλύτερο και το περισσότερο. Εμείς ζητάμε περισσότερες ώρες στο γήπεδο., περισσότερο πρόσβαση σε γήπεδα για να αναπτύξουμε τον αθλητισμό. Χρειάζονται πόροι επειδή είναι πάρα πολύ ακριβό το άθλημα, ένα αγωνιστικό αμαξίδιο καινούριο μπορεί να έχει 4-5.000 ευρώ και είναι αναλώσιμο. Σε 2-3 χρόνια χρειάζεσαι καινούργιο. Χρειάζονται και οι πόροι και η βοήθεια».

«Ήρθε ο Ρικ Πιτίνο και ο Νίκος Παππάς να μας δουν»

Ο Εξάστερος Παναθηναϊκός είναι γνωστός σε όλη την Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν στηρίζει και το μπάσκετ με αμαξίδιο: «Έρχονται παίκτες και πέρσι ήρθαν σε αρκετά παιχνίδια μας. Και ο Ρικ Πιτίνο ήρθε και ο Νίκος Παππάς στα περισσότερα παιχνίδια, είχε κάτσει και στον πάγκο και σε φαγητό, σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδες. Από ‘όλα τα αθλήματα έρχονται. Ερασιτέχνη, βόλεϊ, στίβο, πινγκ πονγκ», αποκάλυψε ο κ. Χρόνης.

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ