Φαιναρέτη: Δημιουργεί θεματική βιβλιοθήκη για γονείς

Για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τα νέα ζευγάρια, η Φαιναρέτη συνεργάζεται με την Δάφνη Παπαδούδη και την Ντία Κύττα από την βιβλιοφιλική πλατφόρμα NextBookThing.com στην οργάνωση της δράσης Φαιναreading: τα βιβλία κοντά μαςη οποία έχει ως στόχο να συγκεντρώσει βιβλία που πραγματεύονται θέματα, όπως μητρότητα, εγκυμοσύνη, πατρότητα, οικογένεια και παιδί, και να δημιουργήσει μια θεματική βιβλιοθήκη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας του οργανισμού.

Η Δάφνη και η Ντία, με δικά τους λόγια…

Επιτρέψτε μας να συστηθούμε. Είμαστε η Δάφνη και η Ντία. Είμαστε φίλες, μητέρες, μέλη της Φαιναρέτης και επαγγελματίες στο χώρο του βιβλίου.

Όπως και εσείς, έτσι και εμείς κάποια στιγμή στραφήκαμε στη Φαιναρέτη, η οποία μας αγκάλιασε, μας βοήθησε και μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες. Μας στήριξε πραγματικά, τόσο στις καλές,  όσο και στις δύσκολες στιγμές μας, είτε με φυσική παρουσία, είτε τηλεφωνικά.

Μεγαλώνοντας τα μωρά μας, θα θέλαμε να ανταποδώσουμε τη βοήθεια που λάβαμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Αλλά και να προσφέρουμε κάτι στις επόμενες «γενιές» νέων μαμάδων και μπαμπάδων, ώστε να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο και να απολαμβάνουν μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.

Σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε βιβλία που πραγματεύονται θέματα, όπως εγκυμοσύνη, μητρότητα,  πατρότητα, οικογένεια και παιδί, και να δημιουργήσουμε μια θεματική βιβλιοθήκη στο χώρο της Φαιναρέτης για όλα τα μέλη και το προσωπικό της. 

Η Φαιναρέτη αγκάλιασε την ιδέα μας και ξεκίνησε αμέσως να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσει τον ιδανικό χώρο που θα φιλοξενήσει τη βιβλιοθήκη.

Εμείς με τη σειρά μας επικοινωνήσαμε με 100 Έλληνες εκδότες, από τους οποίους ανταποκρίθηκαν θετικά οι 38 και μας δώρισαν συνολικά 160 βιβλία, για να αρχίσουμε να εξοπλίζουμε τη νέα βιβλιοθήκη. Και τους ευχαριστούμε θερμά.”

Εάν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε σε αυτή την ανταποδοτική πρωτοβουλία, μπορείτε να συμβάλετε δωρίζοντας ένα ή και περισσότερα βιβλία που έχετε διαβάσει, σας έχουν βοηθήσει και θα θέλατε να τα μοιραστείτε με άλλες νέες μαμάδες και νέους μπαμπάδες!

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα «Χάρισε ένα βιβλίο», από τις 09.00 μέχρι τις 21.00, θα βρισκόμαστε  στη Φαιναρέτη για να σας καλωσορίσουμε, να σας ξεναγήσουμε στον χώρο και να λάβουμε και τα δικά σας βιβλία – θεμέλια που θα στηρίξουν τη δράση Φαιναreading: τα βίβλία κοντά μας.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε τότε, οι πόρτες της Φαιναρέτης είναι πάντα ανοιχτές για να περάσετε κατά τις ώρες λειτουργίες μας ή για να αποστείλετε τα βιβλία σας ταχυδρομικώς στην διεύθυνση Κοραή 2, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 17121, 1ος όροφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ