«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι «Wings of Help» ενώνουν τις δυνάμεις τους

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον γερμανικό φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας «Wings of Help» πραγματοποίησαν, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, μια ακόμη σημαντική αποστολή βοήθειας από την Γερμανία με είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης στην Ελλάδα. Η μεταφορά και παράδοση των ειδών κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενική συνδρομή και υποστήριξη της DHL Express.

Τα είδη περιελάμβαναν μεταξύ άλλων βρεφικές τροφές και γάλα, είδη υγιεινής, είδη ρουχισμού και κουβέρτες και παραδόθηκαν στη Νέα Μάκρη στο Επιχειρησιακό Κέντρο και Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ανατολικής Αττικής παρουσία της ομάδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Προέδρου των «Wings of Help», κ. Frank Franke που ταξίδεψε στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Από το 2018 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συνολικά αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης από την έδρα του γερμανικού φορέα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τα οποία και έχουν αξιοποιηθεί με ποιότητα και διαφάνεια μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο δράσεων και υποδομών του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα με στόχο την υποστήριξη όλων των παιδιών και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη.

Ενόψει του χειμώνα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι «Wings of Help» δίνουν έμφαση μεταξύ άλλων στην υποστήριξη παιδιών προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων ασυνόδευτων ανηλίκων, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την χώρα. Άλλες δύο αποστολές βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης αναμένονται να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί επίσημο εταίρο του γερμανικού φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας από το 2018, όταν οι δύο Οργανισμοί υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που αφορά σε τομείς της μεταφοράς και της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ασφάλεια, την ποιότητα, την σωστή αποθήκευση, διαχείριση και διανομή των ειδών στις οικογένειες μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο των δράσεων του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την παράδοση των ειδών εδώ.

Λίγα λόγια για τον φορέα «Wings of Help»

Ο φορέας «Luftfahrt ohne Grenzen – Wings of Help (LOG)» ανοίγει τα φτερά του για να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά. Ο φορέας αναπτύσσει δράσεις τα τελευταία 11 χρόνια σε συνεργασία με Οργανισμούς από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Φινλανδία. Ο φορέας εδρεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και οι δράσεις του περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών, ανθρωπιστικών κρίσεων, αλλά και επειγουσών ιατρικών διακομιδών από χώρες όλου του κόσμου στη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ