MetLife: H πρώτη αμερικανική ασφαλιστική εταιρία που στηρίζει το Global Compact των ΗΕ

Η MetLife Inc. (NYSE: MET) γίνεται η πρώτη αμερικανική ασφαλιστική εταιρία που στηρίζει το Global Compact των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών καλεί τις συμμετέχουσες εταιρείες να ευθυγραμμίσουν τη λειτουργία τους και τη στρατηγική τους με τις δέκα παγκόσμιες αρχές που διέπουν τους τομείς των ατομικών δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Εκδόθηκε η Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2019

Η MetLife δημοσίευσε πρόσφατα την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2019, στο πλαίσιο της οποίας γνωστοποίησε ότι οι πόροι που διαθέτει η εταιρία και το MetLife Foundation για δράσεις ανακούφισης από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, υπερβαίνουν συνολικά τα 250 εκατ. δολάρια.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η MetLife αύξησε κατά 10% το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων οι οποίες παράγουν μακροπρόθεσμη κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αξία. Συγκεκριμένα, το ύψος των «βιώσιμων επενδύσεων» που διαχειρίζεται η εταιρία, αυξήθηκε από $52 δισ. το 2018, σε $58 δισ. το 2019.

«H MetLife εργάζεται καθημερινά για να χτίσει ένα βιώσιμο κόσμο. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας, εδώ και 152 χρόνια. Δεσμευόμαστε μακροχρόνια και τιμούμε τις δεσμεύσεις που παίρνουμε απέναντι στους ανθρώπους, τις οικογένειες και την κοινωνία. Κάνουμε επενδύσεις που εξασφαλίζουν την οικονομική ευημερία σε βάθος χρόνου» υπογραμμίζει ο Michel Khalaf, Πρόεδρος και CEO της MetLife.

Η διαρκής δέσμευση της MetLife στη βιώσιμη ανάπτυξη αποτυπώθηκε, επίσης, σε μια σειρά από δράσεις και διακρίσεις, στη διάρκεια του 2019. Ενδεικτικά:

  • Η MetLife Investment Management (ΜΙΜ), ο βραχίονας της MetLife που δραστηριοποιείται στον τομέα του asset management, υπέγραψε το Σύμφωνο Αρχών για Υπεύθυνες Εταιρικές Επενδύσεις (Principles for Responsible Investment). Πρόκειται για ένα πλαίσιο αρχών για τη διαχείριση θεμάτων περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης, το οποίο υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
  • Η MetLife και η MMI στήριξαν την απασχόληση, την οικονομική σταθερότητα και τη δημιουργία υπεραξιών, επενδύοντας κεφάλαια συνολικού ύψους $600 δισ. για λογαριασμό των ασφαλισμένων και των πελατών της, σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • H MetLife υπέγραψε το Σύμφωνο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση (CEO Action for Diversity & Inclusion) και συμμετείχε στη διεθνή πρωτοβουλία CEO Champions for Change, η οποία στοχεύει στην ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και της ισότητας των δύο φύλων στο χώρο εργασίας. Επίσης, έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία που συμμετέχει στον Παγκόσμιο Συνασπισμό Γυναικείας Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών (U.N. Women Global Innovation Coalition for Change), μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.
  • Για πέμπτη συνεχή χρονιά συμπεριλήφθηκε στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg, σε αναγνώριση των προσπαθειών της για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Αναγνωρίστηκε, επίσης, από το Forum Γυναικών της Νέας Υόρκης ως «Εταιρική Πρωταθλήτρια» για την υψηλή εκπροσώπηση των γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο.
  • Το 2019 η MetLife πέτυχε για τέταρτη συνεχή χρονιά ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ κάλυψε ένα χρόνο νωρίτερα και όλους τους περιβαλλοντικούς στόχους που είχε θέσει για το 2020. Ενδεικτικά, μείωσε την ετήσια κατανάλωση ενέργειας κατά 33%, μεταξύ του 2012 και του 2019, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους προκαθορισμένους στόχους κατά 10%.
  • Για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμπεριλαμβάνεται στον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index για τη Βόρειο Αμερική. Η MetLife αναδείχθηκε επίσης κορυφαία ασφαλιστική εταιρία στην κατάταξη του περιοδικού Newsweek με τις «Πιο Υπεύθυνες Εταιρείες» της Αμερικής.
  • Για μια ακόμη χρονιά, η MetLife έλαβε βαθμολογία η οποία την κατατάσσει μεταξύ των εταιριών με ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο της ετήσιας περιβαλλοντικής έκθεσης CDP. Επίσης, το 2019 απέσπασε τη διάκριση ENERGY STAR Partner of the Year, του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ, σε αναγνώριση της προόδου της στη χρήση βέλτιστων πρακτικών ενεργειακής απόδοσης.

«Η ουσία αυτού που κάνουμε στη MetLife είναι να προωθούμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η δέσμευσή αυτή γίνεται πράξη μέσα από τη στήριξη που παρέχουμε στους εργαζόμενους μας και τους ασφαλισμένους μας, μέσα από επενδύσεις που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, μέσα από το φιλανθρωπικό μας έργο, αλλά και τον ηγετικό μας ρόλο αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο Mike Zarcone, Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της MetLife.

Η Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας της MetLife για το 2019 ακολουθεί διεθνώς αναγνωρισμένα πλαίσια αναφοράς, που καθορίζονται από το Global Reporting Initiative (GRI), το Sustainability Accounting Standards Board (SASB) και την Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD). Εφαρμόζοντας αυτά τα πλαίσια, η MetLife είναι μια από τις χιλιάδες εταιρίες ανά τον κόσμο, που αξιολογούνται με ποσοτικά κριτήρια για τη μη χρηματοοικονομική επίπτωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.