bwin: Ανακαίνιση πρότυπης παιδικής χαράς ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, η bwin παρέδωσε στα… «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων μια ανακαινισμένη Πρότυπη Παιδική Χαρά, γιορτάζοντας παράλληλα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα 39 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του σωματείου στη Βορειοδυτική Ελλάδα!

Μετά τα εγκαίνια της αντίστοιχης πρότυπης παιδικής χαράς στη Θεσσαλονίκη (Δεκέμβριος 2019) και στα Χανιά (Ιούλιος 2020), σειρά είχε η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Με την στρατηγική υποστήριξη της bwin ανακαινίστηκε η πρότυπη παιδική χαρά και εφοδιάστηκε με ειδικά παιχνίδια για παιδιά νηπιακής ηλικίας. Έτσι, παιδιά που βρίσκονται ακόμη και σε αναπηρικό αμαξίδιο, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με συνομηλίκους τους χωρίς εμπόδια και διακρίσεις. Στην πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν καθημερινά παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών.

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα την νέα πρότυπη παιδική χαρά, η κατασκευή και ο εξοπλισμός της οποίας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της bwin.  Ευχαριστούμε θερμότατα την εταιρία Bwin για την πολύτιμη  στήριξη του έργου του Παραρτήματος, αλλά και ολόκληρης της ΕΛΕΠΑΠ».

Με τη σειρά της εκ μέρους της bwin η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε «Πιστοί στη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας, στηρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, ανακαινίσαμε την παιδική χαρά στο παράρτημα των Ιωαννίνων, μηδενίζοντας τις διακρίσεις. Πλέον ακόμα και παιδιά νηπιακής ηλικίας θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι».

Η πρότυπη παιδική χαρά θα γίνει πλέον σημείο συνάντησης για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων που τόσο πολύ έχουν ανάγκη για ένα αυθόρμητο και ελεύθερο παιχνίδι.

Δημιουργία πρότυπων αιθουσών αισθητηριακής ολοκλήρωσης

To 2019, η bwin ολοκλήρωσε τη δημιουργία και υπερήφανα παρέδωσε στην ΕΛΕΠΑΠ τρεις πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, τα παιδιά αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση και το παιχνίδι. Οδηγούν σε χαλάρωση, ευχαρίστηση και διέγερση των αισθητηρίων οργάνων, ενώ βοηθούν και στην ανάπτυξη κοινωνικών, γνωστικών, και κινητικών-λειτουργικών ικανοτήτων.