Ζαγόρι: Το πρώτο εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα σε φιάλες με 30% r-PET

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να επενδύει στην κυκλική οικονομία για ένα βιώσιμο πλανήτη

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, πρώτη στον κλάδο της, παρουσιάζει το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, σε νέες φιάλες που περιέχουν 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Η εταιρία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία πέντε χρόνια νωρίτερα και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από το ζητούμενο που είναι 25% r-PET μέχρι το 2025.  Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την αρχή της δέσμευσης της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για τη συνεχή μείωση πλαστικού στο σύνολο των προϊόντων ΖΑΓΟΡΙ.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη εταιρία στον κλάδο της πανελλαδικά, που έχει πιστοπoιήσει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET, με τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD), χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, διαθέτοντας ταυτόχρονα πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

Η νέα «πράσινη» σειρά φιαλών με 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET) ονομάζεται  ‘‘ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN’’ και οι πρώτοι κωδικοί της σειράς είναι το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επενδύει εδώ και χρόνια στην Πράσινη Οικονομία στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, ενώ παράλληλα εφαρμόζει υψηλής ποιότητας περιβαλλοντικά πρότυπα, διατηρώντας και βελτιώνοντας τις πρακτικές της, οι οποίες  πιστοποιούνται  με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση το πρότυπο ISO 14001:2015, από την TUV HELLAS (TUV NORD). Με πίστη στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, επενδύει στην ανάπτυξη προϊόντων με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης τους,  δίνοντας στον καταναλωτή την επιλογή προϊόντων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η υγεία, η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αποτελεί πάγια προτεραιότητα της εταιρίας, η οποία συνεχίζει να προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, καθαρό και ανέγγιχτο, όπως ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της γης, στους φυσικούς υδροφόρους ορίζοντες της Πίνδου.