Διαδικτυακά η τελετή απονομής των Βραβείων της ΕΕ για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Σήμερα το απόγευμα, η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ θα συμπαρουσιάσει τη διαδικτυακή ετήσια τελετή απονομής των Βραβείων της ΕΕ για την Πολιτιστική Κληρονομιά μαζί με το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra.

Η εκδήλωση θα τιμήσει τους 21 νικητές των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβείων Europa Nostra, που ανακοινώθηκαν τον Μάιο.

Η Επίτροπος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ανακοινώσει τα τρία Μεγάλα Βραβεία (Grand Prix), τα οποία επιλέγονται από τους εμπειρογνώμονες της κριτικής επιτροπής και το διοικητικό συμβούλιο της Europa Nostra μεταξύ των 21 βραβευθέντων έργων, καθώς και τους δύο νικητές των ειδικών βραβείων ILUCIDARE, τα οποία επιλέγονται μεταξύ των  έξι επικρατέστερων υποψηφίων για εξαιρετική καινοτομία στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας και τις διεθνείς σχέσεις (συγχρηματοδοτούνται από τα προγράμματα «Δημιουργική Ευρώπη» και «Ορίζων 2020»).

Ο κ. Hermann Parzinger, εκτελεστικός πρόεδρος της Europa Nostra, θα ανακοινώσει τον νικητή του Βραβείου του Κοινού, το οποίο θα επιλεγεί μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra εγκαινιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2002 και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τα τρία έργα που θα λάβουν Μεγάλο Βραβείο, θα είναι διαθέσιμες εδώ σήμερα στις 19: 30 ώρα Ελλάδος.