Η Epson δημοσιεύει την Έκθεση Ευρωπαϊκής Βιωσιμότητας «Green Choice Report 2020»

Η Epson δημοσιεύει την έκθεσή της για τη βιώσιμότητα, «Green Choice Report 2020». Αυτή η μη οικονομική έκθεση 48 σελίδων παρέχει αναλυτικές λεπτομέρειες για τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχει αναλάβει η Epson σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) που δραστηριοποιείται. Κατά τη διάρκεια του 2020, η Epson σημείωσε σημαντική πρόοδο στην εναρμόνιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals – SDGs), μία δέσμευση που ανέλαβε μετά τη Συμφωνία του Παρισιού του 2016 και τη Σύνοδο-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Framework Convention on Climate Change – UNFCCC).

Σημαντικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • -Η Epson πέτυχε την αξιολόγηση EcoVadis Platinum για τη βιωσιμότητα, η οποία σημαίνει ότι η εταιρεία πληροί τα υψηλότερα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον, τη δεοντολογία και τις βιώσιμες προμήθειες. Αυτό το επίτευγμα τοποθετεί την Epson στο 1% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου της.
  • -Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ανά υπάλληλο μειώθηκαν κατά 8,56%.
  • -Οι εκπομπές στα πεδία εφαρμογής 1 και 2 μειώθηκαν κατά 18% (ισοδυναμούν με 485.753 τόνους CO2).
  • -Η Epson ανακύκλωσε 23.700 τόνους υλικών, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών, χαρτιού, ξύλου, πλαστικού και αποβλήτων ηλεκτρικού εξοπλισμού.
  • -Η Epson χρησιμοποιεί πλέον 100% ανανεώσιμη ενέργεια σε όλα τα ιδιόκτητα κτήρια της.
  • -Η Epson εξοικονόμησε έως και 1,1 εκατομμύρια τόνους αναλωσίμων από πλαστικό με την πώληση περισσότερων από 50 εκατομμυρίων εκτυπωτών EcoTank, χωρίς φύσιγγες μελανιού.
  • -Η Epson εξασφάλισε τη συμμετοχή περισσότερων από 11.000 σπουδαστών όλων των ηλικιών στο πλαίσιο του προγράμματος «New Horizons», παρουσιάζοντας στους νέους τη βιώσιμη τεχνολογία και εμπνέοντάς τους για την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.
  • -Η Epson συμμετέχει ως συνεργάτης τεχνολογίας στο πρόγραμμα υλοποίησης «Έξυπνες Βιώσιμες Πόλεις» των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Kazuyoshi Yamamoto, Πρόεδρος της Epson Europe, πρόσθεσε: «Η έκθεση Green Choice της Epson παρέχει στους πελάτες μας τη διασφάλιση ότι λαμβάνουμε όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να επιτύχουμε τη βιωσιμότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές μας.»

«Η βιωσιμότητα είναι στο DNA μας, διέπει όλα όσα κάνουμε. Αφορά τη συνεχή αντιμετώπιση και βελτίωση κάθε πτυχής του παγκόσμιου αποτυπώματός μας, από την παραγωγή και τη διανομή έως τη χρήση των πόρων και τις συμπεριφορές των ανθρώπων μας.»

«Η συνεργασία με τους πελάτες μας είναι το πάθος μου, είναι πολύ σημαντικό να κατανοούμε τις ανάγκες τους και να ακούμε αυτά που λένε, καθώς εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε αυτά που προσφέρουμε. Με την έκθεση «Green Choice» παρέχουμε στους πελάτες μας την εγγύηση ότι η Epson αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα τη βιωσιμότητα και το μέλλον του πλανήτη μας.»

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει μία πράσινη επιλογή. Μαζί, καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις σε αυτή τη «νέα κανονικότητα», πρέπει να εργαστούμε όλοι ακόμα πιο σκληρά για να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.»

Ο Henning Ohlsson, διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας της Epson Europe, πρόσθεσε: «Η έκθεση «Green Choice» αφορά τη σωστή επιλογή για το μέλλον μας. Η ζήτηση για πιο οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες δεν ήταν ποτέ εντονότερη και αυτό ισχύει ιδίως για τις νεότερες γενιές που κοιτούν το μέλλον με πραγματικό προβληματισμό και ανησυχία. Το πάθος τους για βιωσιμότητα αναγκάζει τις εταιρείες να κάνουν αλλαγές και αυτό είναι κάτι καλό. Οι εταιρείες που δεν μοιράζονται τις αξίες τους ή δεν επιδεικνύουν την ίδια αίσθηση αναγκαιότητας δεν έχουν μακροπρόθεσμο μέλλον.»

«Η Epson είναι πλήρως αφοσιωμένη στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Είναι ενσωματωμένοι στα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδιά μας, μάς καθοδηγούν ως πυξίδα της επιχείρησή μας και καθορίζουν την κατεύθυνση για όλες τις δράσεις μας σχετικά με τη βιωσιμότητα. Η έκθεση «Green Choice» δείχνει με ακρίβεια και διαφάνεια πώς συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μακροπρόθεσμο μέλλον.»

«Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Τόσο ως επιχείρηση όσο και ως μονάδες, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε δέσμευση, υπευθυνότητα και διαφάνεια. Στην Epson είμαστε αφοσιωμένοι στη δεοντολογική ηγεσία και τη χρηστή διακυβέρνηση μέσα από στρατηγικές που βασίζονται σε αξίες και θετικές ενέργειες για μία βιώσιμη επιχείρηση σε έναν καλύτερο κόσμο.»