O «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά» μετονομάστηκε σε «Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η Αγκαλιά»

Ο Σύλλογος «Η Αγκαλιά», ενημερώνει ότι στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε  την 8η Ιουλίου 2020, αποφάσισε μεταξύ άλλων θεμάτων την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού του. Από τις κυριότερες τροποποιήσεις είναι η τροποποίηση του άρθρου 1, η αλλαγή της επωνυμίας του Συλλόγου από «Σύλλογος Προστασίας  Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά» σε «Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η ΑΓΚΑΛΙΑ» με τον διακριτικό τίτλο «Σύλλογος Η Αγκαλιά» και η τροποποίηση του άρθρου 3 ,με τον εμπλουτισμό των σκοπών του.

Το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε τις τροποποιήσεις των σχετικών άρθρων με την υπ’ αριθμ. 324/08-10-2020 διάταξη η οποία και καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στην πολυετή δράση της «Αγκαλιάς» και με αφορμή τα διαφορετικά αιτήματα των ωφελούμενών της, διαπιστώθηκαν ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων μας, που μέχρι πρότινος η «Αγκαλιά», δεν τις κάλυπτε. Έτσι, με γνώμονα τη διατήρηση των αξιών και των αρχών μας, αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός των σκοπών μας, με στόχο την κάλυψη αναγκών σε νέες ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν σημαντικά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, προσφέροντας πλέον υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σε παιδιά μέχρι και 14 ετών.

Έπειτα από έντονο προβληματισμό σχετικά με  την ανεύρεση μιας επωνυμίας που να αποδίδει τους διευρυμένους σκοπούς του Συλλόγου «Η Αγκαλιά», αποφασίστηκε ότι η πιο αντιπροσωπευτική αναφορά στην ονοματοδοσία του -με σκοπό την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του, η οποία συνάδει με την αξιοπρεπή έως και σήμερα παρουσία του και με τη συνεχή προσφορά του στον άνθρωπο, είναι η επωνυμία «Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η ΑΓΚΑΛΙΑ».

Η αλλαγή της επωνυμίας και ο εμπλουτισμός των σκοπών σηματοδοτούν τη διεύρυνση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της «Αγκαλιάς», προσφέροντας στους ωφελούμενούς της, πολλά περισσότερα σε κάθε επίπεδο και αναβαθμίζοντας ολιστικά τις υπηρεσίες της. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία μας (ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση, κλπ.) παραμένουν αμετάβλητα.