CSR REPORTING FORUM 2012: Η ΕΚΕ προσδίδει επενδυτική αξία

    Η Sustainable Development πραγματοποίησε με επιτυχία την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 το συνέδριο CSR REPORTING FORUM 2012 (www.csrforum.gr), για 5η χρονιά, συμβάλλοντας τόσο στην ανάδειξη των Απολογισμών ΕΚΕ που δημοσιεύονται στην Ελλάδα όσο και στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τάσεις στο χώρο της Αειφόρου Ανάπτυξης και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

    Το CSR Reporting Forum, πραγματεύτηκε για πρώτη φορά την επιχειρηματική αξία της ΕΚΕ και για το λόγο αυτό συμμετείχε στους εξέχοντες ομιλητές του συνεδρίου, εκπρόσωπος του διεθνούς Οργανισμού European Sustainable Investment Forum (EUROSIF). O κος Μπουλασίκης Αναστάσιος, Communications Officer του EUROSIF παρουσίασε τις διεθνείς τάσεις στα κεφάλαια που επενδύονται σε παγκόσμιο επίπεδο σε Κοινωνικά Υπεύθυνες Εταιρείες. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν: «Μήπως οι επιχειρήσεις που έχουν μικρότερο ρίσκο και καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, όπως δηλαδή αυτές που εφαρμόζουν την ΕΚΕ και ενστερνίζονται την αειφόρο ανάπτυξη, έχουν περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες»;

    Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον κ. Μπουλασίκη Αναστάσιο (EUROSIF) και τη συζήτηση που ακολούθησε με την ενεργή συμμετοχή των προσκεκλημένων ομιλητών: κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο Διευθυντή του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ, κα Αφροδίτη Σύλλα Investors Relations Officer του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Μάρκο Λουκογιαννάκη, Διευθυντή του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και κ. Παναγιώτη Δράκο Πρόεδρο της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ), η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «η ΕΚΕ μπορεί να προσδώσει σημαντική επενδυτική αξία σε μία εταιρεία και μπορεί ουσιαστικά να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης!»

    Στη συνέχεια ακολούθησε η ενότητα της εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση  καινοτόμων Απολογισμών ΕΚΕ μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, όπως WIND, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΗ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, JET OIL-MAMIDOIL, BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, COMERGON και INTERAMERICAN. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το επίπεδο των Απολογισμών ΕΚΕ που δημοσιεύονται, καθώς και αναφορικά με την ποικιλία των δράσεων που υλοποιούνται με συνέχεια και συνέπεια στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα.

    Επιπλέον σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο διατέθηκαν για το κοινό οι Απολογισμοί ΕΚΕ όλων των Εταιρειών που προχώρησαν στην έντυπη έκδοσή τους κατά τη διάρκεια του 2012.

    Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν και φέτος αφιερωμένη στην έρευνα-αξιολόγηση που διεξάγει σε ετήσια βάση η ομάδα του επικ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Ευαγγελινού. Η αξιολόγηση βασίστηκε φέτος στις προδιαγραφές του αναθεωρημένου προτύπου GRI-G3.1, τόσο σε επίπεδο συμμόρφωσης με τους σχετικούς δείκτες όσο και σε επίπεδο κάλυψης των σχετικών αρχών ΕΚΕ και ενσωμάτωσης στρατηγικής για την ΕΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και επαίνων στις ελληνικές εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.
    Την Ημερίδα Απολογισμών ΕΚΕ 2012 υποστήριξε και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (www.csrhellas.gr)
    Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η TUV Austria Hellas και υποστηρικτές οι εταιρείες: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΗ, JETOIL-MAMIDOIL, ΟΤΕ, COSMOTE, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ και GREEN MIND.

    Χορηγοί επικοινωνίας του CSR Reporting Forum 2012 ήταν οι εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, τα περιοδικά Επιστημονικό Marketing και CSR REVIEW, τα newsletter CSR Week και BUSINESS TODAY και οι διαδικτυακές πύλες EUROCHARITY και www.csrnews.gr .

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ