CSR Hellas: Εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση ως θεμέλιο για τη βιωσιμότητα

    Ανοιχτό webinar με θέμα “Η εκπαίδευση θεμέλιο για Βιωσιμότητα” και δύο πάνελ συζήτησης που περιλαμβάνουν επικεφαλής επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από παραδοσιακές επιστημονικές κατευθύνσεις διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 15.00’ με αφορμή την έναρξη του CSR School.

    Το διεθνές πρόγραμμα διοργανώνεται από το CSR HELLAS, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Executive Development, ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, και με την υποστήριξη του ACG Center of Excellence for Sustainability του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Το CSR School 2021 πραγματοποιείται από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου και στόχος του είναι να αποτελεί σημείο συνάντησης της ακαδημαϊκής γνώσης με την επιχειρηματική αριστεία στον τομέα της εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας. Στο νέο πρόγραμμα συμμετέχουν  καθηγητές από 11 Πανεπιστήμια της Ελλάδας, Κύπρου, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελβετίας και ΗΠΑ, ενώ το περιεχόμενο έχει συνδεθεί με τα 4 βασικά κεφάλαια που προτείνει το European Sustainability Standard – ESS.

    Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γ. Τσακίρης καθώς το διεθνές πρωτοποριακό πρόγραμμα τίθεται υπό την αιγίδα των παραπάνω Υπουργείων. Στο πρώτο πάνελ ηγέτες επιχειρήσεων και πανεπιστημιακοί συζητούν για την κατεύθυνση της εκπαίδευσης προς την ενίσχυση της βιωσιμότητας ενώ στη συνέχεια επαγγελματίες από παραδοσιακές επιστημονικές κατευθύνσεις (οικονομολόγοι, δικηγόροι, μηχανικοί, κοινωνιολόγοι, κ.α.) θα εξηγήσουν πως προσαρμόστηκαν στα ζητούμενα της βιωσιμότητας και τι εκπαιδευτική υποστήριξη θα ήθελαν τότε και τώρα (με συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου της ΕΚΕ από τις πιο πάνω κατηγορίες επαγγελμάτων).

    Χρυσοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Μυτιληναίος και Όμιλος ΟΤΕ, ενώ αργυροί χορηγοί είναι οι Ελληνικά Πετρέλαια και Signify Hellas.

    Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ,