GROHE: Καλεί αρχιτέκτονες για την διεκδίκηση του βραβείου “Water Research 2021”, σε συνεργασία με το WAF

Η GROHE, παγκόσμιος ηγέτης στις ολοκληρωμένες λύσεις για το μπάνιο και την κουζίνα, σε συνεργασία με το World Architecture Festival (WAF), καλεί αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο να υποβάλουν συμμετοχή έως τις 27 Σεπτεμβρίου για να διεκδικήσουν το βραβείο “Water Research 2021”, επιβραβεύοντας τις καινοτόμες ερευνητικές πρωτοβουλίες που απαντούν στις παγκόσμιες προκλήσεις διαχείρισης του νερού.

Το βραβείο “WAF Water Research 2021” που αναπτύχθηκε μέσω του προγράμματος έρευνας του WAF και χορηγείται από την GROHE, επικεντρώνεται στις δέκα κορυφαίες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχιτέκτονες την προσεχή δεκαετία. Σε αυτές τις προκλήσεις συγκαταλέγεται τόσο το κλίμα, η ενέργεια και ο άνθρακας, όσο και η διαχείριση του νερού, του γήρατος και η υγεία. Ο νικητής του βραβείου θα λάβει £10,000 για την ανάπτυξη της ιδέας του, αλλά και την περαιτέρω διερεύνηση των αρχιτεκτονικών επιπτώσεων που προκαλεί το νερό στα κτίρια και τις κατασκευές.  Επιπλέον, ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την έρευνά του στο Festival Hall Stage στο WAF 2021, που θα πραγματοποιηθεί φέτος, στη Λισαβόνα, 1 με 3 Δεκεμβρίου 2021, με θέμα «Επανασχεδιάζοντας τις Πόλεις: Πράσινος σχεδιασμός, Υγεία & Αστικό περιβάλλον».

Για τη GROHE, το νερό βρίσκεται στην «καρδιά» των δραστηριοτήτων της, φροντίζοντας κάθε σταγόνα, για να παρέχει “Pure Freude an Wasser” (καθαρό νερό) και στις επόμενες γενιές. Μέσω της υποστήριξης του θεσμού WAF, δείχνει έμπρακτα την αφοσίωσή της στην υποστήριξη της έρευνας για την εξοικονόμηση νερού.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχιτέκτονες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου (περισσότερες πληροφορίες εδώ.), ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 18 Οκτωβρίου.