«Ilenia talks by Responsibility Alliance»: Καλεσμένος στο νέο επεισόδιο της σειράς, ο Λευτέρης Πετρούνιας

Οι νέοι, συχνά έχουν την τάση να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται με το αλκοόλ από σχετικά μικρή ηλικία, κυρίως όταν μπαίνουν στην εφηβεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, η κατανάλωση ακόμη και μικρής ποσότητας αλκοόλ είναι επιβλαβής πριν την ενηλικίωση καθώς το ανήλικο άτομο βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Γιατί όμως ένα παιδί επιλέγει να δοκιμάσει ή και να καταναλώσει συστηματικά αλκοόλ; Και ποιος είναι ο ρόλος των γονιών στη σωστή ενημέρωση των νέων για την υπεύθυνη κατανάλωση; H Ιλένια Ουίλιαμς, στο νέο Ileniatalks by Responsibility Alliance, υποδέχεται τον χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια σε μία ανταλλαγή απόψεων για τις αιτίες κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους και το σημαντικό ρόλο των γονέων.

Με μία μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας συναναστραφεί με νέα παιδιά και με νωπές τις αναμνήσεις των προσωπικών του διλημμάτων της νεανικής ηλικίας, ο Λευτέρης Πετρούνιας, μοιράζεται μαζί μας τη δική του οπτική για τις αιτίες που ένας νέος επιλέγει να καταναλώσει αλκοόλ. Ενώ, ως μπαμπάς πλέον και ο ίδιος, μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του σχετικά με το πως μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους.

Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει: «Είναι φυσικό τα παιδιά να είναι περίεργα για το αλκοόλ και να θέλουν να το δοκιμάσουν. Το πότε όμως  θα ξεκινήσουν να πίνουν εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τους γονείς και την υπεύθυνη στάση τους. Τα παιδιά μπορεί να δείχνουν ότι αδιαφορούν για όσα λένε οι ενήλικες, αλλά μέσα τους ξέρουν να αξιολογήσουν πότε κάποιος τους δίνει μια ειλικρινή και χρήσιμη πληροφορία».

Η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – Responsibility Alliance, συνεχίζει μέσα από την διαδικτυακή καμπάνια «Ilenia talks by Responsibility Alliance», να ενημερώνει για την υπεύθυνη κατανάλωση, καθώς και την αποθάρρυνση της κατανάλωσης αλκοόλ σε περιπτώσεις όπου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και ατυχήματα.