ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΨΑ: Eνώνουν τις δυνάμεις τους και προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία του Βόλου

Αναγνωρίζοντας ότι η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι το κλειδί για να πολλαπλασιάζει το θετικό του αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί την πρωτοβουλία «Συνέργειες που πιάνουν τόπο», με τομείς προτεραιότητας τον άνθρωπο, τις τοπικές κοινότητες και τη φύση. Αυτή τη φορά, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με το Εργοστάσιο της ΕΨΑ στο Βόλο με στόχο να βελτιώνουν διαρκώς το υδάτινο αποτύπωμά τους και να συνεισφέρουν από κοινού στη δημιουργία ενός κόσμου πιο φιλικού και πιο πράσινου για όλους.

Με κορυφαία προτεραιότητα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την τοπική κοινωνία του Βόλου, οι δύο βιομηχανίες υιοθετούν καλή πρακτική που έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση και προστασία των υδάτινων πόρων και την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των δύο Εργοστασίων. Πιο συγκεκριμένα, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο παραλαμβάνει μέσω σωληνογραμμών το βιολογικά επεξεργασμένο νερό που αποβάλλεται από την παραγωγή της ΕΨΑ για την επαναχρησιμοποίησή του κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση φρέσκου νερού που αγγίζει τα 30.000 μ3 το χρόνο, προστατεύοντας έτσι το πολύτιμο αυτό αγαθό προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέργεια του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την ΕΨΑ έρχεται να προστεθεί στην πρώτη «Συνέργεια που πιάνει τόπο» με την KNAUF AQUAPANEL, σε μια από κοινού προσπάθεια των μεγαλύτερων βιομηχανιών της περιοχής της Μαγνησίας να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.