ΔΕΗ: Ορίζεται Ανάδοχος Αποκατάστασης στην Εύβοια με απόφαση του ΥΠΕΝ

Mε σκοπό την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε περιοχή έκτασης 34.866 στρεμμάτων, στη Βόρεια Εύβοια.

Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, με μια συνολική δωρεά 3 εκατ. ευρώ. Με την πολυετή δράση και εμπειρία που διαθέτει στην προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, στηρίζει και ενισχύει τις πληγείσες περιοχές, θέτοντας ως προτεραιότητα την  προστασία των καμένων εκτάσεων από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ορίζει τη ΔΕΗ Ανάδοχο Αποκατάστασης με σκοπό την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε περιοχή έκτασης 34.866 στρεμμάτων, στη Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αναλαμβάνει τη μελέτη και την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής στην περιοχή Λίμνη Εύβοιας, προϋπολογισμού ύψους 1.977.490,00€.