Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του πρώτου Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ

Μετά από χρόνια γραφειοκρατικής καθυστέρησης και ανεπαρκούς πολιτικής βούλησης ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου που παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για την κατασκευή του πρώτου Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ, υπέγραψαν σήμερα προγραμματική συμφωνία η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μετά από χρόνια γραφειοκρατικής καθυστέρησης και ανεπαρκούς πολιτικής βούλησης ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου που παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ, ανέρχεται στο ύψος των 1.360.000 ευρώ, εκ των οποίων, 450.000 ευρώ διατίθενται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αρμόδιος για την υλοποίηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, ενώ το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα εποπτεύει την υλοποίηση του έργου και θα παρέχει τις αναγκαίες κατευθύνσεις.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποδέχθηκε θερμά την Υφυπουργό, εξηγώντας πως το Πάρκο θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες που έχουν ήδη γίνει. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διατήρηση του πρασίνου, αλλά και φύτευση νέων δέντρων, τη δημιουργία προσβάσιμης παιδικής χαράς, την τοποθέτηση παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και τη διαμόρφωση ειδικού χώρου για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών με ή χωρίς αναπηρία. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που ήδη υπάρχει, πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός καινοτόμου, προσβάσιμου και πράσινου χώρου για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Κάνουμε πράξη την προσβασιμότητα για όλους. Η σημερινή μου επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο στόχο μας για ενίσχυση των ενεργητικών κοινωνικών πολιτικών μας. Δεν περιοριζόμαστε στις επιδοματικές λογικές, αλλά χτίζουμε μια κοινωνία συμπεριληπτική, χωρίς αποκλεισμούς. Προσφάτως θεσπίσαμε την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για κάθε άτομο με αναπηρία. Σήμερα, υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τόσο για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή, αλλά κυρίως για τη διάθεση και την επιμονή να δημιουργήσουμε επιτέλους κάτι τόσο σπουδαίο! Προχωράμε!».

Για μια πολύ σημαντική μέρα για όλους τους Θεσσαλονικείς μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων που προηγήθηκαν και ημών αλλά και με τη συμπαράσταση των υπηρεσιών του Δήμου και του Υπουργείου φτάσαμε σήμερα σε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα”, παρατήρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι έπειτα από την παραχώρηση του χώρου και την εξασφάλιση μέρους της χρηματοδότησης από το Υπουργείο, αλλά κι έπειτα από τη μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου όλα είναι έτοιμα, ώστε το έργο της κατασκευής του πρώτου πάρκου για όλους να δημοπρατηθεί και να μπει σε τροχιά υλοποίησης».