bwin: Στηρίζει την προσπάθεια κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων

To Υφυπουργείο Αθλητισμού παρουσίασε το 2020 την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Η Πλατφόρμα αυτή αποτελεί το βασικότερο εργαλείο εφαρμογής της αντιμετώπισης του φαινομένου στη χώρα μας και απορρέει από το άρθρο 13 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin).

Στο πλαίσιο των ποικίλων πρωτοβουλιών της bwin για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, το διεθνές στοιχηματικό brand υπερήφανα στηρίζει την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού κατά της χειραγώγησης, παρουσιάζοντας μία νέα δυναμική 360 καμπάνια, καθώς και ένα τηλεοπτικό spot το οποίο έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Η χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον αθλητισμό και τις αξίες που πρεσβεύει, καθώς υπονομεύει την ακεραιότητα, το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα. Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών έδειξε ότι στη μάχη απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων, το αθλητικό κίνημα χρειάζεται συμμάχους. Λόγω του μεγέθους και της διάστασης του προβλήματος, είναι αναγκαία η συνεργασία των αθλητικών οργανισμών με κυβερνητικούς φορείς που ειδικεύονται σε αντίστοιχα θέματα.

Η καμπάνια επικεντρώνεται στην αξία της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της εφαρμογής των αθλητικών κανονισμών. Πρωταγωνιστούν οι Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές και μέλη της Team Future της bwin, Δώρα Γκουντούρα, Απόστολος Παπαστάμος, Ελίνα Τζένγκο, Ελένη Κελαϊδίτη, Οδυσσέας Μουζενίδης, Αναστασία Ντραγκομίροβα και Βύρων Κοκκαλάνης, ενώ έχει υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.