LG: Κεντρική θέση η ηλιακή ενέργεια στο όραμα για μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Καθώς εταιρείες και κατασκευαστές ανά τον κόσμο σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η LG Electronics (LG),  βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλιακών panels στον κόσμο.

Η LG έχει δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και 50% μείωση των εκπομπών άνθρακά της στη φάση παραγωγής, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2017, έως το 2030. Συγκεκριμένα, με βάση τη δέσμευση αυτή για πλήρη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050, η LG Electronics ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, στην οροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής της, στο Rayong της Ταϊλάνδης. Το εργοστάσιο της Rayong, το οποίο ιδρύθηκε το 1997, είναι ένας από τους βασικούς σταθμούς παραγωγής της εταιρείας για προϊόντα οικιακών συσκευών LG. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με 9.400 ηλιακά panels, συνολικής ισχύος 4,2 MW (megawatt) και ξεκίνησε τη συλλογή ηλιακής ενέργειας ήδη από τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε το 2020, σε συνεργασία με σύμπραξη με συνεργάτες της LG,  συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας BECIS (Berkeley Energy Commercial Industrial Solutions). Με βάση μία αμοιβαία επωφελή δομή μιας συμφωνίας  για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), η LG αναμένεται να παράγει υψηλής ποιότητας ανανεώσιμη ενέργεια, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της, μειώνοντας ταυτόχρονα τα λειτουργικά κόστη των εγκαταστάσεών της, εξασφαλίζοντας μια σταθερή ροή ενέργειας σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς.

«Ως μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις παραγωγής οικιακών συσκευών LG, έχουμε δεσμευθεί πλήρως στο να επιτύχουμε τους στόχους RE100 της μετάβασης σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Jaesung Lee, πρόεδρος της LG Electronics Thailand. «Με την εγκατάσταση των ηλιακών panels στον ανεκμετάλλευτο χώρο της οροφής του εργοστασίου, μπορέσαμε να μειώσουμε το συνολικό κόστος κατασκευής, μεγιστοποιώντας παράλληλα την αξιοποίηση του χώρου».

Η LG παράγει ήδη ηλιακή ενέργεια στο εργοστάσιό της στη Noida της Ινδίας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ηλιακές μονάδες ισχύος 3,2 MW. Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου της LG Βορείου Αμερικής, ώστε να μεταβεί συνολικά σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόσο για τα γραφεία όσο και για τις εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται στην Β. Αμερική, μέχρι το τέλος του 2021.
Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες της LG αποτελούν απτή απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς της παγκοσμίως, με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.