KRAFT Paints: Δυναμική Ανάπτυξη και Καινοτομία

Η KRAFT Paints, πιστή στο όραμά της, λειτουργεί με γνώμονα την πρωτοπορία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τις βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Εντός του 2021, η KRAFT Paints, προχώρησε δυναμικά στη διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά και κατέκτησε νέες πιστοποιήσεις για τα υπάρχοντα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, δημιούργησε το Antigraffiti Shield, ένα προϊόν νέας τεχνολογίας που εφαρμόζεται ως προστατευτικό στρώμα σε κάθε επιφάνεια και λάνσαρε το Teak & Deck Oil, ένα πολυουρεθανικά τροποποιημένο ειδικό μείγμα φυσικών ελαίων, εμπλουτισμένο με κερί και φίλτρα UV. Ακόμη, τα προϊόντα Eco Dur Aqua, Stain Blocker Aqua και Haft έλαβαν την πιστοποίηση Eurofins Gold Certification, ενώ το Master Easy Clean προσέθεσε μαζί με την πιστοποίηση Eurofins Gold Certification και τις πιστοποιήσεις Vegan και RedCert.

Η KRAFT Paints δε σταματά να επαναξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας της με βάση την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προβεί σε ενέργειες όπως η μείωση των καυσίμων κατά 42%, η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρήση φωτοβολταϊκών που καλύπτουν το 80% της ενέργειας που απαιτείται για την κάλυψη της παραγωγής και η μείωση του αποτυπώματός της κατά 23% τα τελευταία 5 χρόνια.

Συμπληρωματικά, η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον ανακυκλωμένο πλαστικό στους κουβάδες των χρωμάτων της και διαθέτει μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς ανακυκλώνει 45 τόνους πλαστικού.

Η KRAFT Paints αποτελεί σημείο αναφοράς για την υγιή Ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτό αποδεικνύεται καθώς λειτουργεί με απόλυτα διαφανή τρόπο, τόσο με την επιλογή των προμηθευτών που συνεργάζεται, οι οποίοι αξιολογούνται και επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα περιβαλλοντικά πρότυπα τα οποία ακολουθούν, αλλά και με πλήρη σεβασμό και στήριξη στους ανθρώπους της. Παράλληλα, λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της και διασφαλίζει το απόρρητο και την προστασία των προσωπικών και επιχειρηματικών δεδομένων που συλλέγονται από τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές της ενώ τους προσφέρει και τη δυνατότητα συμμετοχής σε webinars και εκπαιδευτικά προγράμματα, με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωσή τους.

Τέλος,  συνεχίζοντας  το πρόγραμμα «Μαζί Χρωματίζουμε το αύριο», η KRAFT Paints προχώρησε σε μια πληθώρα ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα στο 2021. Σε συνεργασία με δημοτικές κοινότητες έδωσε χρώμα στις πόλεις δημιουργώντας murals σε κεντρικά σημεία των πόλεων, ενώ ενίσχυσε με πόρους τις πυρόπληκτες περιοχές. Η προσφορά της εταιρίας συνεχίστηκε με την υποστήριξη ενός σημαντικού αριθμού φορέων και οργανισμών, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κιβωτός του Κόσμου, η Ομάδα Αιγαίου, το σωματείο MDA Ελλάς και η Ένωση Μαζί για το Παιδί. Η εταιρία, προχώρησε επίσης σε χορηγίες για να υποστηρίξει τον χώρο της τέχνης, μέσω δωρεάς χρωμάτων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στη Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων και στο project All we see is the sea.

Η KRAFT Paints πρωτοπορεί και συνεχίζει να δίνει αξία σε κάθε της βήμα, αναπτύσσοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα με αφοσίωση και τεχνογνωσία. Δε σταματά να έχει ως δέσμευσή της τη διαρκή υλοποίηση πρακτικών που προωθούν και ενισχύουν την αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεχίζει να αξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας της, εφαρμόζοντας σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς της, τις πρακτικές και τα συστήματα ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης.